Manavgat Şelalesi'ni bu yıl 1 milyon turist ziyaret etti

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sarılar beldesi sınırları içindeki dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ni, bu yıl 1 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ettiği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyaretçilerden 350 bininin öğrenci, öğretmen, kamu görevlisi, yabancı ülke diplomatları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olduğu bildirildi.

Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, yaptığı açıklamada, belde sınırları içinde olan çağlayanı bu yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. 350 bin ziyaretçinin Anadolu ve Antalya bölgesindeki kültürel varlıkları tanımaya yönelik olduğunu belirten Ersoy, geçen yıl ise ziyaretçi sayısının ise 840 bin olduğunu kaydetti.

Antalya'ya gelen Alman, İngiliz, Rus, Hollanda, Belçika, Avusturya, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Norveç, İsveç, İsviçre, Finlandiya ve Danimarkalı turistlerin tatil programlarında Manavgat Şelalesi'ni ziyaretinde bulunduğunu hatırlatan Ersoy, son 4 yıl içinde Avrupalı turistler kadar yerli ve gurbetçi ziyaretlerinde de gözle görünür artış olduğunu söyledi.

Şelalenin Manavgat'ın yurt dışı turizm tanıtımlarında Apollon Tapınağı ile birlikte sembolü olduğunu belirten Ersoy, çağlayanın geçmiş yıllarda çekilen Yeşilçam filmlerinin bazı sahnelerini şelale görüntüsünün süslediğini kaydetti. Ersoy, "Çağlayanın tanıtımına yabancı turistler kadar yerli turist ziyaretlerine özel önem veriyoruz. Doğal varlıklarımızı kendi insanımızın da yakından tanımasını istiyoruz. Onun için ülkemizin dört bir yanında şelaleyi görmek için öğrenci grupları geliyor. Yabancı öğrencilerde ziyaret ederek doğal varlığımızı yakından görüyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber