Dinçer: Bırakın bilgisayar bozulacaksa bozulsun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 19:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakan Dinçer, ''Okullar Hayat Bulsun'' projesine ilişkin, ''Vatandaşların okulu kullanması konusunda endişe etmiyorum. Bırakın bilgisayar bozulacaksa bozulsun, program çökecekse çöksün'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, projenin uygulandığı pilot okullardan Zeytinburnu'ndaki Ayhan Şahenk Ortaokulu'nu ziyaret ederek, uygulamaları yerinde inceledi.

Uygulanan projenin geldiği aşamayı anlatan sinevizyon gösterimi sonrası konuşan Dinçer, şunları söyledi:

''Çok sağlam bir şekilde emin adımlarla eğitim kalitesini geliştirecek uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu uygulama da onlardan bir tanesi. Aslında bu proje, okul bahçelerine ağaç dikme, okula kütüphane açma, okul bahçesine birkaç çizgi çizerek geleneksel oyun alanları açma projesi değildir. Proje, okullarımız gibi fiziki mekanların kullanımında bir zihniyet değişimi projesidir. Çocuklarımız, gençlerimiz neden okulun bahçesi bomboş dururken sokakta oynuyor?''

Dinçer, okullarda öğretmenlerin saatlerini doldurmasına karşın hala eksiklik olması halinde kütüphanelerin açık kalması ve bahçedeki hizmetlerin devam etmesi için kaymakamlıklara ücretli öğretmen istihdam edebilmeleri konusunda yetki verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ben vatandaşların okulu kullanması konusunda hiç endişe etmiyorum. Biz kendi evimizin malını mülkünü nasıl koruyorsak, bize ait olduğunu düşündüğümüz okulun da malını mülkünü koruruz. Bırakın bilgisayar bozulacaksa bozulsun, program çökecekse çöksün. Çünkü o, kullanmazsanız fayda üretmiyor. Kullandığınız zaman fayda üretiyor. Üç gün sonra da teknolojisi eskiyor. O zaman çocuklarımız, velilerimiz gelsinler ihtiyaçlarını görsünler. Bilgisayarda oyun da oynasınlar ama bunu okulda yapsınlar. Güvenilir ortamda, sizce iyi değil mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber