Sağlık Bakanlığı kadroların boş kalmasını engelleyebilirdi, ama hiçbir şey yapmadı

Sağlık Bakanlığı, 2012/5 ile 11 bin 116 tane 4/B'li personel alıyor. Bakan Akdağ gibi tüm Türkiye, sağlıkta personel açığı olduğunu söylemesine rağmen Sağlık Bakanlığının bürokratları personel açığının giderilmesi için çok basit tedbirleri bile almıyor. Oysaki bu yerleştirmelerde, 1 kişilik kadronun boş kalmaması için gerekli tedbirleri almak, bir Genel Müdürlüğün görevi değilse kimin görevidir acaba?

* KPSS 2012/5 tercih kılavuzu yayımlandı
* 2012/5 KPSS Robutu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimlerin başvuru hakkı engelleniyor?

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar'a göre, sözleşmesini fesih ederek istifa eden sözleşmeli personel, eğer 5 istisna kapsamına girmiyorsa, 1 yıl boyunca herhangi bir sözleşmeli personel pozisyonunda istihdam edilemez. Bu şu demektir: Şuan için özellikle çalışan 4/B'li ssözleşmeli personel eğer 5 istisna kapsamına girmiyorsa başvurmlaıdır. Beş istisnayı görmek için tıklayın.

Ancak Sağlık Bakanlığı, engelleme imkanı olmasına rağmen, herkesin başvurusunu almaktadır. Yani Sağlık Bakanlığında çalışan 4/B'li sözleşmeliler de, diğer kurumlar da çalışan 4/B'li sözleşmeliler de başvuru yapabilmektedir. Oysaki Bakanlık sadece kendi bünyesinde çalışan 4/B'li sözleşmeli personelin T.C. Kimlik numaralarını ÖSYM ile paylaşmış olsaydı, herkes başvuru imkanına sahip olmayacaktı.

Tarım Bakanlığı örnek uygulama yapmıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012/3 KPSS tercih işlemlerinde, çalışmakta olan 4/B'li personelin başvurmasını engellemiş ancak istisnalar arasında yer alan 4/B'li personelin ise durumunu Bakanlığa bildirmesini istemiştir. Bakanlık, başvuru yapanlardan durumu 5 istisnaya girenlerin T.C. Kimlik Numaralarını ÖSYM'ye bildirmiş ve bu kişilerin başvurmaları sağlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı 2012/5 kılavuzuna şu ifadeyi koyabilirdi

?Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarında, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesinde istihdam edilen sözleşmeli personelden yukarıda belirtilen istisna kapsamına girenlerin dışında olanlara müracaat (tercih) yaptırılmayacaktır... Yukarıda belirtilen istisnai şartları taşıyan adaylardan ?? tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne durumlarını belgeleyerek intikal ettirenlerin ÖSYM tarafından tercih yapabilmeleri sağlanabilecektir. Bu tarihe kadar belgelerini ibraz ettirmeyenlerle ilgili herhangi bir hak tanınmayacaktır."

Sağlık Bakan Akdağ: Personel açığımız var

Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ daha birkaç gün önce, bir toplantıda yaptığı konuşmada, personel istihdamı konusunda ileride yaşanacak sıkıntı ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma içinde olduklarını söyledi.

Sayın Bakan önemsediği ve devamlı demeçler verdiği bu konu için YÖK ve MEB gibi harici birimlerle çalışma yaptığını belirtmektedir. Oysa Sayın AKDAĞ harici birimlerden önce kendi hiyerarşisi altındaki dahili birimlere talimat vererek, bu demeci verirken ?2012/5 kılavuzuna da yanlış tercihler sonucunda oluşan personel sıkıntısını engellemek için özel hükümler ve usuller ekledik? deseydi daha şık olurdu kanaatindeyiz.

4/B'li çalışanlar 2012/5 alımında tercih yapmamalı

Sağlık Bakanlığı olası mağduriyetleri engelleyecek tedbirleri almadan tercih alımına başlamıştır. 4/B'li olarak çalışmakta olan sözleşmeli personelin, eğer 5 istisna kapsamına girmiyorsa, 2012/5 alımlarında başvuru yapmaması gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru yapanlar yerleştirilseler dahi Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber