Öğretmen alan sınavı iptal edildi haberleri doğru değil

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı üyelerimiz SKYTÜRK adlı televizyonunun, 19 Aralık'ta, Danıştay'ın ÖAS'yi iptal ettiğine dair alt yazı geçtiğini belirtmektedir.

Ancak bu bilginin doğru olamaz.

Zira, KPSS Yönetmeliğinde yer alan düzenleme sadece şu şekildedir:

"KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder."

Bu düzenleme sadece KPSS Öğretmenlik sınav sonuçlarının geçerliliğine ilişkindir. Alan sınavının iptaline neden olabilecek bir düzenleme henüz bulunmamaktadır.

memurlar.net olarak, muhtemelen, SKYTürk TV'nin, gelen bir ziyaretçi bilgilendirmesi doğrultusunda yanlış bir haber yapmış olacağını düşünüyoruz. Zaten kanal bu haberini devam ettirmemiştir. Kanalın yanlışı, Google'dan kaynaklanıyor olabilir. Zira Google'a "öğretmen alan sınavı iptal" diye yazınca Hürriyet Gazetesinin bir haberi çıkmaktadır. Bu haber 2007 tarihli olmasına rağmen, "haberin giriş tarihi" haberde yer almamaktadır. Haberde, tarih olarak sadece bugünün tarihi çıkmaktadır. Bir ziyaretçi, haberi bugünmüş gibi algılayarak, muhtemelen hem kendisi yanıldığı gibi hem de SKYTÜRK'ü yanıltmış olmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber