Danıştay'dan görevde yükselmede sınavsız atamaları durdurma kararı

Bu yılın başında yapılan değişiklikle, ?sosyal güvenlik merkezi müdürü', ?gençlik merkezi müdürü', yurt müdürü ile ?ilçe müdürü' kadrolarına yapılacak atamalar görevde yükselme kapsamı dışına çıkarılmıştı. Bu husus Türk Büro Sen tarafından dava edilmiştir. Danıştay bu kadrolara sınavsız atama yapılmasının yürürlüğünü durdurmuştur.

* 27 Mart 2012 tarihinde yapılan değişiklik
* Değişiklik sırasındaki memurlar.net yorumu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 11:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

DANIŞTAY AŞAĞIDA YER ALAN MADDENİN TÜMÜNÜN YÜRÜRLÜĞÜNÜ DURDURMUŞTUR

MADDE 1 ? 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasına;

a) (e) bendinde yer alan ?Adalet Bakanlığı icra müdür ve yardımcısı kadroları? ibaresinden sonra gelmek üzere ?, Sosyal Güvenlik Kurumunda sosyal güvenlik merkezi müdürü kadroları, Spor Genel Müdürlüğünde gençlik merkezi müdürü kadroları, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde yurt müdürü kadroları?,

b) (g) bendinde yer alan ?ve bunların yardımcılıklarına? ibaresinden sonra gelmek üzere ?, ilçe müdürü kadrolarına,?,

ibareleri eklenmiştir.

YÜRÜRLÜĞÜ DURDURULAN MADDENİN ANLAMI

- Sosyal Güvenlik Kurumunda sosyal güvenlik merkezi müdürü kadroları,

- Spor Genel Müdürlüğünde gençlik merkezi müdürü kadroları,

- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde yurt müdürü kadroları,

- ilçe müdürü kadrolarına,

yapılacak atamalar snavsız yapılmayacak

Bilindiği üzere, 27.03.2012 tarih ve 28246 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin 1. maddesiyle; ?sosyal güvenlik merkezi müdürü', ?gençlik merkezi müdürü' ile ?ilçe müdürü' kadrolarına yapılacak atamalarda aranılan sınav şartı kaldırılmıştı.

Bahse konu görevlere gelmede esas alınan kariyer ve liyakat ilkeleri ile nesnel ölçütler bir kenara bırakılarak, tümüyle keyfi sınavsız atamaların ve kadrolaşmanın önü açılmıştı.

Türk Büro-Sen'in konuya ilişkin açmış olduğu davalarda hukuka ve mevzuata açıkça aykırı olan bu düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar verildiği, Danıştay 5. Dairesinin 02.10.2012 tarihli ve 2012/4710 E. sayılı kararıyla bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber