Girişimci adayları sertifikalarını aldı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, günümüzde girişimciliğin geliştirilmesinin tüm ülkelerin ekonomik politikalarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika töreni Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Törende konuşan Vali Celalettin Cerrah, topluma girişimcilik ruhunun aşılanmasının gelecekte girişimci sayısının artırılması için yürütülen çabaların başında geldiğini kaydetti. Girişimcinin yeni fikirlerin ortaya çıkarılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırdığını ifade eden Vali Cerrah, ?Ayrıca yeni endüstrilerin doğmasına yol açar, teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır. Bizler de ilimizin ekonomik olarak gelişmesi için girişimciliği destekliyoruz. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla hem eğitimler veriyoruz, hem de sonrasında hibe programlarından yararlanmalarını sağlıyoruz.? diye konuştu. Vali Cerrah, sertifika alacak 56 girişimciyi tebrik ederek, iş kuran ilk kursiyerin işletmesini kendisinin açacağını sözlerine ekledi.

Sertifika alan kursiyerlerden Saniye Çatalbaş, uzun zamandır çalıştığını, kendi işyerini kurmak istediğini fakat imkan bulamadığı için buna başaramadığını ifade etti. Çatalbaş, ?Devletimize, bize böyle bir imkan sunduğu için teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için planım, kendi işyerimi açmak. Şu an bunun hazırlıkları içindeyim. Nasip olursa Ocak ayında başvurularımı yapacağım.? dedi.

DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, bölgenin iş kurma potansiyelinin geliştirilmesi için her sene düzenli olarak girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini kaydetti. Yıldız, ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ne 170 kişi katıldı. 164 aday KOSGEB tarafından istenen yeterliliğe ulaşarak sertifika almaya hak kazandı. Bu yıl ise 60 kişiye eğitim verdik. 25'i kadın olmak üzere 56 katılımcımız sertifikalarını almaya ve daha sonrasında verilecek olan girişimcilik desteklerinden yararlanmaya hak kazandı.? diye konuştu.

KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürü Danyal Peker ise KOBİ'lere destek mekanizması yanında, girişimcilere destek olmak için yeni ?girişim desteği' uygulamalarının başlattıklarını aktardı. Peker, ?2010 yılı Haziran ayından bu yana Türkiye genelinde 110 bin, Osmaniye'de ise bin 200 kişiye eğitim verdik. Bu bin 200 kişiden 133 kişinin işyeri kurulması sağlandı ve bu işletmelere 1 milyon TL'ye yakın destek verildi.? açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları; Vali Cerrah, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya, KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürü Danyal Peker ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber