İŞKUR'un projesiyle 449 genç meslek sahibi oldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ?Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu' ilk mezunlarını verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

833 kişinin kurs gördüğü projede ilk etapta 449 kişi meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Kursiyerler, Tempo Çağrı Merkezi'nde işe başladı.

Afyonkarahisar'da 2009 yılından bu yana bin kişiyle mobil telekomünikasyon, finans ve sigorta gibi Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinde ulusal ve uluslararası pek çok marka, kurum ve kuruluşa hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi'nin İŞKUR ile başlattığı istihdam projesi ilk mezunlarını verdi. 833 kişinin eğitim aldığı kursu başarıyla bitirenlerden 449'u istihdam edildi ve Tempo Çağrı Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninde konuşan Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar, çağrı merkezi sektöründe İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirdikleri bu proje sayesinde Afyonkarahisar'daki gençlerin sektörün en kapsamlı eğitimini alarak meslek sahibi olduklarını belirtti. Akar, ?İlk mezunlarımızdan 449 gencimiz, ?Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu'nu başarıyla bitirerek sertifikalarını aldı. Bu gençler, kısa vadede Tempo için, orta ve uzun vadede ise ülke ve sektör için büyük kazanç. Burada edindikleri bilgilerden tüm kariyerleri boyunca faydalanabilecekler. Biz de Tempo Çağrı Merkezi olarak gençlerimizi sektöre kazandırmak, onlara parlak bir kariyer sunmanın heyecanını yaşıyoruz." dedi.

İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç da Tempo Çağrı Merkezi ile oluşturdukları istihdam projesinin ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ünlüyalvaç, ?İŞKUR'un internet sitesine yapılan başvurulardan seçilen adaylarla yapılan mülakatlar sonucu tespit edilen kursiyerler, eğitim programına katıldı. Aldıkları eğitim süresi boyunca kursiyerlerimize günlük 20 liralık bir desteğimiz oldu. Yine eğitimleri süresince kursiyerlerimizi iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı güvence altına aldık.? diye konuştu.

İŞKUR'un Çağrı Merkezi Elemanı Meslek Edindirme Kursu ve istihdamlar 2013 yıl sonuna kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber