Bir il'de en fazla kalan Vali: Kemal Yazıcıoğlu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2005 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Ekim'de milyonlarca insan Cumhuriyet Bayramı'nın sevincini yaşarken Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu'nun sevinci ise bir başkaydı. 30 yıl emniyet teşkilatında terörle mücadele alanında görev yapan Vali Yazıcıoğlu'nun ilk emniyet müdürlüğü ile ilk valilik kararnamesi 29 Ekim tarihlerinde çıktı. Yazıcıoğlu, bir başka rekora da imza atarak bir ilde en uzun süre görevde kalan vali unvanını kazandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 30 yıl görev yaptıktan sonra 29 Ekim 1997 tarihinde Ordu Valiliği'ne atanan Kemal Yazıcıoğlu, 8. yılını bitirerek 9. yılına girdi. Bir ilde en uzun süre valilik yapma unvanını kazanan Vali Yazıcıoğlu'nun devlet hizmetinde 29 Ekim tarihinin büyük önem taşıdığı ortaya çıktı. İlk emniyet müdürlüğü kararnamesi 29 Ekim'de çıkan Vali Yazıcıoğlu'nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Ordu Valiliği'ne atandığı kararname de 29 Ekim tarihini taşıyor. Ordu'ya atandığı dönemde siyasi şartlar sebebiyle 'misafir vali' olarak görülen ve 6 ayda gideceği tahminlerinde bulunulan Vali Yazıcıoğlu, tam 8 yıldır Ordu'da görev yaparak önemli hizmetlere imza attı. Geçmişte polis olarak görev yaparken kamuoyunda 'Komiser Kemal' olarak ünlenen, terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla tanınan, 1978 yılında terör örgütü PKK'nın varlığını ilk tespit eden, kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesinde parmağı olduğu iddia edilen isimleri yakalama başarısı göstererek tüm Türkiye'yi sarsan 'Susurluk' skandalının çözülmesine sebep olan Kemal Yazıcıoğlu, 38 yıllık devlet hizmetinde 'milliyetçi ve bayrak sevdalısı' olarak bilinen isimlerin başında geliyor.

Ordulular tarafından oldukça sevilen ve saygı gösterilen Vali Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Bayramı Balosu'na eşi Hülya Yazıcıoğlu ile birlikte katıldı. 10. Yıl Marşı'nı eşiyle birlikte söyledikten sonra Türk bayrağı simgesinin bulunduğu pastayı keserek davetlilere ikram eden Vali Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Bayramı'nın Türk insanı için ayrı bir önem ifade ettiğini, ancak kendisi açısından bir başka anlam taşıdığını söyledi. Vali Yazıcıoğlu, "29 Ekim benim için ayrı bir öneme sahip. İlk emniyet müdürlüğü kararnamem 29 Ekim'de çıkmıştı. İlk valilik kararnamem yine 29 Ekim'de çıktı. Dolayısıyla 29 Ekim benim yaşamımda çok önemli bir dönem. Bugün Ordu'da 8 seneyi bitirdik 9. seneye girdik. Yani bir ilde en uzun valilik yapma unvanını da alarak bir rekor daha kırdık. 9 senedir Ordu'dayız. Sanki daha dünmüş gibi geliyor bana. Bir 9 sene daha kalsam inanın çok mutlu olurum, ama o kadar kalmamız mümkün değil. Bu müddet zarfında Ordulu hemşehrilerim bana, ben onlara alıştım. Birbirimizi çok sevdik. Ben onları özellikle çok sevdim. Ömrümün sonuna kadar da seveceğim. Benim hayatımda Ordu'nun çok önemli bir yeri olacak. Önümüzdeki günlerde de çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Artık emekli olduktan sonra ayrılacağız. Bu gece Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bahşettiği bir imkanı yaşıyoruz. İşgal altındaki bir ülke kurtulmuş, düşmanlardan temizlenmiş ve Cumhuriyet ilan edilmiş. Cumhuriyet Atatürk'ün deyimiyle bir fazilettir. Atatürk ve silah arkadaşlarını burada şükran duygularımla anıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber