Belediye'den isyan ettiren faturalar

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi, ilçedeki bütün konut ve işyeri sahiplerine katı atık bedeli faturası gönderdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaptırılması planlanan ?Katı Atık Bertaraf Tesisi' için katkı payı olarak gönderilen faturalarda yer alan rakamlar, fatura sahiplerini şaşkına çevirdi. Genellikle 500 ile 1000 TL arasında rakamların yer aldığı faturaları gören vatandaşlar ?Böyle Katı Atık Bedeli mi olur?? demekten kendini almadı.

Faturada yer alan bilgilerde, kesilen rakamların sadece ?2012 Yılı' dönemini kapsadığı vurgulanırken, işyerine 945 TL fatura gelen bir işyeri sahibi ?Eğer rakamlarda bir yanlışlık yoksa bunun adı soygun? diyerek, faturaya tepki gösterdi. Güveniş Caddesi'nde faaliyet gösteren bir başka işyeri sahibi de kendisine gelen 544 TL'lik faturayı göstererek ?Çerkezköy'de binlerce daire ve işyeri var. Her ev ve işyerinden bu kadar para alındığı düşünülürse, ortaya korkunç bir rakam çıkıyor. Devlet'in yapması gereken bir tesisin faturası neden bu kadar yüksek bir bedelle vatandaşa yansıtılıyor.? Siteminde bulundu.

Sayaca her su yüklemesi yapıldığında zaten ?çevre temizlik vergisi' ve ?atık su bedeli' adı altında azımsanmayacak vergiler alındığına dikkat çeken bir başka esnaf ise ?Benim işyerime 453 TL'lik fatura geldi. İşlerin durma noktasına geldiği ?Kış Mevsimi'nde, gönderilecek fatura mı bu?? diyerek, faturadaki rakamlara tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber