AKP'li Kutlu: Cumhurbaşkanlığı makamı herkesi kucaklamalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2005 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Cumhurbaşkanlığı makamının herkesi kapsaması, içine alması, kucaklaması gerektiğini söyledi.

Kutlu, AK Parti Adıyaman Teşkilatı'nın Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nın herkesin milli bayramı olduğunu ifade etti.

Siyasi partilerin programları, derneklerin tüzükleri olduğunu, buralara üye olmak için tüzüklerinin kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Kutlu, şöyle konuştu:

"Ama Türkiye'de bir makam var ki herkesi kapsamak zorunda. Herkesi içine almak, herkesi kucaklamak zorunda. Bu makamın adı Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları içerisinde bir kısmı üvey, bir kısmı öz, bir kısmı da tutma (kardeş) deme gibi bir lüksü yoktur.

Bu milletin içerisinde şöyle ya da böyle infial yaratmaya kimsenin hakkı yoktur. Hele sayın cumhurbaşkanlarının böyle bir lüksü hiçbir zaman olmamalıdır. Cumhuriyet Bayramı'nı böyle bir ayrımcılık ile yaşadık."

AK Parti İl binasında yapılan toplantıya, AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy ve Mahmut Göksu ile Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ile çok sayıda partili katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber