İkizce Kaymakamlığı 'Edebiyat Kulübü' kurdu

Ordu'nun İkizce İlçe Kaymakamı Ali Doğan başta olmak üzere, idareciler ve Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinden oluşan bir ?Edebiyat Kulübü? kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Ali Doğan, Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı öğretmenleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda öğrencilerin ana dilimizle ilgili derslere olan ilgisi başta olmak üzere bu derslerde başarının nasıl artırılacağı üzerinde duruldu. Toplantıda, ?Ordu Okuyor? kampanyasına dikkat çekilerek belli kitaplar üzerinden bilgi yarışmaları yapılması, öğrencilere sıkça sunum yaptırılması, belli konularda münazaralar düzenlenmesi, sözlü notlarının bazen okunan kitaplardan verilmesi gibi teşvik edici uygulamalar yapılmasına, ayrıca sıkça yapılacak toplantılarla iyi uygulamaların eğitimciler arasında paylaşılmasına karar verildi.

Bunların yanı sıra toplantıda öğretmen ve idareciler düzeyinde de çeşitli uygulamalar yapılması gerektiğini dile getiren Kaymakam Ali Doğan, Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinden oluşan bir Edebiyat Kulübü kurulmasının öğretmen ve idarecileri de canlı tutmak adına faydalı olacağından yola çıkarak böyle bir kulüp oluşturulması teklifinde bulundu. Ayda bir kez bir araya gelecek olan Edebiyat Kulübü her ay önceden belirlenen bir kitap üzerinden sohbetler gerçekleştirecek ve güncel edebiyat konularıyla ilgili bilgileri ve haberleri paylaşacak. Kulüp şimdilik Türkçe ile Türk dili ve edebiyatı öğretmenleriyle kurulsa da diğer öğretmen ve memurlara da açık olacak, dileyen kulübe katılabilecek. Yapılan toplantıda kulübün ilk etkinliğini 2013 Ocak ayında yapmasına ve bu oturumda Ahmet Ümit'in ?Sultan'ı Öldürmek? adlı kitabının işlenmesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber