Köprü altlarında oluşan su taşkınlarını önlemek için ızgaralar temizleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle kış aylarında yağışlı havalarda inşaat toprakları, çöp torbaları, araçlardan atılan çöpler, ağaç yaprakları gibi tıkanıklık oluşturabilecek olumsuzluklara karşı ızgaraların bakımlarını yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda özellikle köprü altlarındaki ızgaraların büyük önem arzettiğini ve önceden önlemlerin alındığını kaydeden Kent Estetiği Daire Başkanlığı yetkilileri, ?Başkent'teki ana arterler başta olmak üzere 104 köprülü kavşaktaki 2010 metre uzunluğundaki ızgaraların temizlik, bakım ve onarımlarını rutin olarak yapıyoruz.? dedi.

Motopompların ve ızgaraların ağızlarında biriken yaprakların, her türlü kağıt ve naylonun, inşaat topraklarının ve bunlar gibi tıkanıklığa sebep olabilecek malzemelerin temizliğini yaptıklarını ifade eden yetkililer, ?Önce ızgaraların üstünü daha sonra kapakları kaldırıp, boruların temizliğini yapıyoruz. Basınçlı su ile de yıkayıp, bu temizliğin uzun süre idare etmesini sağlıyoruz.? diye konuştu. Yağışlı havalarda bu tür tıkanıklıkların olmaması veya ellerinden geldiğince önüne geçilmesi için 24 saat çalıştıklarını anlatan yetkililer, vatandaşların da bu konularda dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizerek, ?Bu tür tıkanıklıkların yaşanmaması için vatandaşlarımızdan da bir takım destekler bekliyoruz. Mesela atmış oldukları sigara izmariti, bir yiyecek parçası, gazete kağıdı, ya da bir içecek şişesi bile tıkanıklığa yol açabiliyor? şeklinde konuştu.

104 KÖPRÜ VE 2010 METRE IZGARA TEMİZLİĞİ

Izgara temizliklerinin özellikle trafiğin yoğun olduğu saatler dışında yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken yetkililer şu bilgileri verdi: ?Yağışlı havalar ve pik saatler dışında yani 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ızgara temizliği yapmaya gayret ediyoruz. Acil durumlar dışında bu saat ve durumlarda temizlik yapıyoruz. Ayrıca gece olumsuzluklarına karşı da 1 ekibimiz hazır bulunuyor? dediler. İstanbul, Eskişehir, Konya, Esenboğa ve Samsun yolları başta olmak üzere Başkent'in dört bir tarafındaki köprülü kavşakların altlarındaki ızgaraların temizlendiğini anlatan yetkililer, ?104 adet alt üst geçitteki toplam 2010 metre uzunluğundaki ızgaraların temizliğini rutin olarak yapıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber