Annenin soyadı zaferi!

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eşinden ayrılan Ş.G. ?Babaları hiçbir ihtiyaçlarını karşılamıyor? diyerek iki çocuğuna kendi soyadını verebilmek için dava açtı. Annenin de çocuğun soyadını belirleme hakkı olduğunu belirten mahkeme, Göksu'nun talebini haklı buldu

Serdar KULAKSIZ

EŞİNDEN ayrılan Şennur Göksu, çocuklarına kendi soyadını verebilmek için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. İstanbul'da yaşayan Göksu, 2011 yılında eşi S.E.'den boşandı. Çocuklarının velayetini alan Göksu, daha sonra tekrar mahkemeye başvurarak, 15 ve 7 yaşındaki çocuklarının soyadının Göksu olarak değiştirilmesini talep etti. Bakırköy 3. Asliye Hukuk Mahkemesi geçtiğimiz günlerde davayı karara bağladı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi tarafından 2525 sayılı Soyadı Kanunu'nun 4. maddesinin 2. fıkrasında yer alan ?Evliliğin feshi veya boşanma hallerinde çocuğun babasının seçtiği veya seçeceği adı alacağına? ilişkin hükmün iptal edildiğini belirterek, bu durumda annenin çocuğun soyadını belirleme hakkının olacağını ifade etti.

Mahkeme, kararında küçüklerin babasının boşanma kararı verilmeden önceki tarihlerden beri (son 3-4 yıldır) hiçbir ihtiyaçlarını karşılamadığının hatta çocuklarını görmeye dahi gelmediğinin tanık beyanları ile sabit olduğunu vurgulayarak, bu nedenlerle soyadı değiştirme yönünden de davacının talebinin haklı ve yerinde olduğunu belirtti. Baba S.E.'nin itiraz etmemesi üzerine karar kesinleşti. Şennur Göksu kızlarına kendi soyadını verebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber