Bakımsız tarihî okul, can güvenliğini tehdit ediyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Gökçeler köyündeki 88 yıllık okul binası, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

harabe haline gelen bina, koruma altında olduğu için yıkılamıyor.

Okul binasının tarihî olduğunu belirten Gökçeler Köyü Muhtarı İbrahim Payçu, "Cumhuriyetin ilk okullarından. 1924 tarihinde, çok sağlam ahşap malzemeden yapılmış. Köyümüzde ve ilçemizde yaşanan depremlerde hasar gördü. Öğrencilerimiz, yeni yaptırdığımız okulumuzda eğitim görüyor. Eski okul köy merkezinde olduğundan, vatandaşlarımız tehlike altında. Çocuklar, bu okulun bahçesinde ve içinde oynuyor." dedi. Okulun 20 senedir harabe halde olduğunu belirten Muhtar Payçu, "Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü'ne bildirdim. Geçen sene gelip fotoğraflarını çektiler ama henüz hiçbir şey yapılmadı." şeklinde konuştu.

Bir zamanlar Simav'ın en görkemli okulu olduğunu belirten köy sakinlerinden Mustafa Bayram ise, "2011 yılındaki depremde en çok zarar gören köy Gökçeler'dir. Eski okulumuz da bu depremden etkilendi. Çocuklar, bina içinde ve bahçesinde oynuyor, engelleyemiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber