Iğdır Valisi: Sağlık çalışanından vatandaşa saygılı davranmalarını bekliyorum

Iğdır Valisi Ahmet Pek, sağlık çalışanlarından vatandaşlara saygılı davranmalarını ve onların onurlarını kıracak davranışlardan kaçınmalarını beklediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır Devlet Hastanesi'nin 56 odalı yeni ek binası törenle hizmete açıldı.Törende konuşma yapan Iğdır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Bülent Kaya, açılan bu polikliniğin hastalara daha güzel hizmetin verileceğini belirterek, bu polikliniğin sağlık alanında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Sağlık alanında yatırımların devam ettiğini ifade eden Kaya, polikliniklerin Avrupa standartlarına uygun şekilde yapıldığını ve hastalar için gerekli bütün imkanlar sunulacağını belirtti.

Yeni poliklinik binasının vatandaşımıza daha ferah ortamda hizmet edeceklerini belirten Iğdır Valisi Ahmet Pek ise şunları söyledi: "Iğdırlı vatandaşlarımız yeni açılan poliklinik sayesinde daha ferah ortamda tedavi olacaklar. Sürekli nüfusu artan kentimizde hizmet binalarının hepsi yetersiz hale geliyor. Nüfus potansiyelimiz her gün biraz daha farklı artış gösteriyor, bu nedenle yeni binalarımız vatandaşlarımıza hizmet için açılıyor'.' dedi.

Hastanede yer darlığından dolayı ciddi sıkıntı yaşandığını anlatan Vali Pek şunları söyledi: "Bu açılan poliklinik sadece başlangıç. Bu sadece insanımıza nefes aldırma amacıyla açılan bir yer. Asıl güzellik hastanemizin yapımı tamamlandığında gerçekleşecek. Büyüklüğü ile ferahlığıyla insanların iyi sağlık hizmeti alacağı bir hastane olacak. Ama o zamana kadar bu poliklinik bize nefes aldıracak. Benim için yer zaman çok önemli ancak bir şeye ondan daha çok önem veriyorum. İnsana değer vermeye çok önem veririm. Bu görevi üstlenen sağlık çalışanlarımız doktorundan en alttaki hizmetlisine kadar hastaneye gelenlere mutlaka saygılı davranmak hastaların bu saygıya ihtiyaç duyduklarını bilmek zorundalar. Bunu özellikle hastane çalışanlarımızdan rica ediyorum. Çok fazla bir şey beklemiyor insanlar sadece ilgi ve sevgi bekliyor bunu yapalım. İnsanlar mutlu olsun. Herkes üzerine düşeni yaptıktan sonra toplumda problem kalmayacak. Halka saygılı davranalım ve onların onurlarını kıracak davranış içerisinde olmayalım.'' şeklinde konuştu.

Açılış töreni Vali Pek'in konuşmasını bitirmesi ve kurdela kesimiyle gerçekleşti. Açılış törenine Iğdır Valisi Ahmet Pek, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Bülent Kaya, kamu kurumu temsilcileri katıldı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber