AKP'li vekil , Kimsesiz çocuklar özel okullarda 'ücretsiz' okutulsun!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2005 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan kimsesiz, sahipsiz veya çocuk yuvalarında yaşayan çocuklara ücretsiz eğitim verecek olan dershane ve özel okullara KDV indirimi uygulamasını istedi.

Akgün, kimsesiz çocukların korunması, bakımı ve barındırılması için kurulan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurtlarının himaye ettiği çocuk sayısının 21 bin, sokakta yaşayan çocuk sayısının 20 bin, kimsesiz çocuk sayısının da 700 bin civarında olduğunu açıkladı. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon korunmaya muhtaç çocuğun kendilerine el uzatılmasını beklediğini kaydeden AK Parti Karaman Milletvekili Akgün, bunlardan sadece 21 bin çocuğun devlet koruması altında bulunduğunu dile getirdi. Geri kalan kimsesiz çocukların hayatın her türlü acımasız koşullarına, çeşitli tehlikelere maruz kalarak yaşamaya çalıştığını ifade eden Akgün, "Bu kesime zamanında hizmet götürülmediği takdirde, bu çocuklar geleceğin potansiyel suçluları olabileceği gibi sağlıksız bir ortamda yaşamanın getirdiği tüm fiziksel ve sosyal olumsuzluklara zemin oluşturacaklardır" uyarısında bulundu.

Bu çocukların vatanına hizmet etmesi, ailesine yardımda bulunması için sağlıklı büyümelerinin ve eğitilmelerinin şart olduğuna dikkat çeken Akgün, "İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak eğitimle olur. Devletin himayesindeki bu çocuklara el birliğiyle sahip çıkılmalıdır" dedi.

Akgün bu doğrultuda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan kimsesiz, sahipsiz veya çocuk yuvalarında yaşayan çocuklara bedava eğitim verecek olan dershane ve özel okullara KDV indirimi uygulanmasını istedi. Akgün, söz konusu indirimle ilgili Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili Devlet Bakanlığı'nın ortak bir çalışma yürütmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber