Okuma yarışında birinci olacak öğretmene otomobil...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 02:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'te '7'den 70'e Siirt Okuyor Kampanyası' dahilinde okullara 15 bin kitap dağıtılırken, Siirt Valisi Ahmet Aydın, 'Marifetname' kitabını okuyan öğretmenler arasında yapılacak yarışmada birinci olana otomobil hediye edileceğini söyledi.

Siirt'te, '7'den 70'e Siirt Okuyor Kampanyası' kapsamında Siirt Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen kitap dağıtım törenine; Vali Ahmet Aydın, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sağlam katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Özvural, kampanyanın başlangıç tarihinden bugüne kadar 350 bin kitabın okunduğunu söyledi.

Vali Ahmet Aydın ise, projenin çok hayırlı ve çok önemli olduğunu ifade ederek, geçen yıl 1 milyon kitap okunmasında büyük emekleri olan eski Siirt Valisi Musa Çolak'a teşekkür etti. Vali Aydın, okul müdürlerine 15 bin kitabın dağıtılacağını, kitapların öğrencilere dağıtılması konusunda daha hızlı olmalarını isteyerek, kampanyanın başlamasından bugüne kadar 350 bin kitabın okunmasının gidişatın iyi olduğunu gösterdiğini ve hedefin 2 milyon kitap okutmak olduğunu ifade etti.

Aydın, dağıtılacak olan İbrahim Hakkı'nın 'Marifetname' kitabını okuyup mayıs ayında öğretmenler arasında yapılacak yarışmayı kazanacak kişiye ise otomobil hediye edileceğini söyledi.

Vali Aydın, Siirt'i örnek il yapacaklarını, en fazla kitap okuyan öğrenci ve öğretmenleri mayıs ayı sonunda Cumhurbaşkanı ve Başbakana çıkararak ödüllendireceklerini, aynı şekilde en fazla kitap okuyanları İstanbul ve Çanakkale gezilerine götüreceklerini ifade etti.

Vali Aydın ayrıca, Güneydoğu insanın çok zeki olduğunu, öğretmenlerin biraz daha gayret göstermesi gerektiğini kaydederek okul müdürlerinin sorunlarını dinledi.

Vali Ahmet Aydın, kitap dağıtımından sonra İl Jandarma Alay Komutanlığındaki kütüphanenin açılışını yaparak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde kurulan okuma salonunu hizmete açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber