ADÜ'nün tam donanımlı acil servisi hasta bekliyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Acil Servis Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Türkiye ve dünyada çok az hastanede bulunan yoğun bakım servisi ve deneyimli kadrosuyla hasta bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acil Servis Ana bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil, ?Günde ortalama 100 hastaya hizmet veriyoruz. Ancak kapasitemiz bunun çok üzerinde. Vatandaşlarımızın hastanemizi tercih etmeleri için en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Özellikle zehirlenme ve doğa olayları neticesinde oluşan yaralanmaların hastanemize gönderilmesini istiyoruz? dedi.

Dünyada ve Türkiye'de çok az hastanede bulunan tam donanımlı Acil Servis ünitesine sahip olan Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi, daha çok hastaya hizmet vermek için çalışıyor. 800 metrekare alanda, 35 yatak kapasitesi ile normal acil servis ünitelerinden farklı olarak bünyesinde yoğun bakım servisi de bulunan Acil Servis Ana Bilim Dalı Başkanlığı'nda her gün 100 hastaya hizmet verdiklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Mücahit Avcil, ?Gerekli olan tüm müdahaleleri yapabilmek için Acil Serviste yoğun bakım ünitesi oluşturduk. Bize gelen hastaya en hızlı müdahaleyi yapıp taburcu ettiğimiz gibi bazı hastaları da burada gözlem altına alabiliyoruz. Vatandaşlarımızın hastanemizi tercih etmeleri için en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Özellikle zehirlenme ve doğa olayları neticesinde oluşan yaralanmaların hastanemize gönderilmesini istiyoruz? şeklinde konuştu.

İĞNE YAPIP GÖNDERİYORLAR ANLAYIŞI DEĞİŞTİ

Oluşturulan yoğun bakım ünitesi ile birlikte kadrolarını da genişlettiklerini söyleyen Avcil, ?2 Yardımcı Doçent, 11 doktor, 25 hemşire ve 1 acil tıp teknisyeni ile kadromuzu genişlettik. Bu üniteyi acil servis gibi değil poliklinik gibi kullanıyoruz. Vatandaşların, ?acil servis de iğne yapar gönderirler' anlayışında olduğunu biliyoruz, biz bunu değiştirdik. Röntgen çekimi dahil her türlü tıbbi müdahale burada yapılıyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber