Öğretmen, öğrenci, veli ve okul personeli kan verdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci, veli ve personeli kan bağışında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Kan Merkezi Bursa Şubesi, BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Eğitim Vadisi'nde bulunan lisenin konferans salonunda öğretmen, okul personeli, veli ve 18 yaşından büyük öğrenciler tarafından kan bağışı yapıldı. BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi öğrencileri Eylem Öztürk, Ayşe Nur Genç ve Kadir Han tarafından düzenlenen kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü. ?Kan acil değil, sürekli ihtiyaç' sloganı ile düzenlenen kan bağışı kampanyasında 44 ünite kan toplandı.

Öğretmen, okul personeli, veliler ve 18 yaşından büyük öğrencilerin katıldığı kan bağış kampanyası hakkında bilgi veren BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Müdürü Arif Biçer, ?Çocuklarımızın amaçlarına uygun olarak temel insan değerlerine sahip çıkmak. Düzenledikleri böyle insan hayatı için önemli olan kan bağışı kampanyasını olumlu bulduk. Milletimizin sağlığı ve hastanelerde ve kazalardan sonra gerekli olunması nedeniyle başlatılan kan kampanyasına, veli ve öğretmenler olarak destek verdik." dedi.

Kan vermenin kalp damar sağlığı, şeker hastalığının ilk devreleri ve kolesterol dengelenmesi için önemli olduğunu belirten Biçer, kan bağışı konusunda toplumun biraz daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Biçer, şunları kaydetti: ?Kan üretilemeyen tek ilaçtır, tedavi aracıdır. Verdiğimiz bir ünite kan kaç insanın hayatını kurtaracaktır. Kızılay bu konuda Türkiye'de çok büyük bir sorumluluğu, çok büyük bir sosyal projeyi geliştirmektedir. Kızılay, kan bağışı yapan herkesten aldığı kanları bedelsiz olarak hastanelere vermektedir. Sosyal güvenceleri olan vatandaşlarımızın tamamı bu kandan hiçbir ücret ödemeden faydalanmaktadır.?

Kan bağışı kampanyasını düzenleyen BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşe Nur Genç ise düzenli olarak yılda 4 kez kan bağışı yapılabileceğini dile getirdi. Genç, ?İnsanların verdikleri kana ileride kendi ihtiyaçları da olabilir. Biz kampanyamızın her yıl düzenlenmesi yanayız. Destek veren öğretmen, okul personeli, veli, öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz? diye konuştu. Kampanya kapsamında 60 kişinin kan vermek için geldiği okulda yapılan sağlık kontrolün ardından uygun kişilerden kan alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber