İHH, 30 bin yetimin bakımını yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27354 yetimçocuğun bakımını sürdüren İHH'dan dünyanın yetimlerine 230 proje?

Projeyleöncelikle organ, fuhuş ve dilenci mafyalarının, misyoner yapıların ve savaşağalarının hedefindeki çocuklarla ilgili tüm dünyada gündem oluşturulacak.

1 Şubat - 31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek kampanya ile tüm dünyadayetim çocuklara yönelik 230 proje gerçekleştirilecek.

39 ülke ve bölgede 27.354 yetim çocuğu sponsor aile sistemiile düzenli olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı 1 Şubat - 31 Marttarihleri arasında dünyanın dört bir yanında yetimler için 230 projegerçekleştirecek. İHH, iki aylık kampanya döneminde Türkiye'de 36 şehir,dünyada 39 ülke ve bölgede hayata geçireceği projelerle toplam 30 bin yetimçocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Kampanya kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da 16-31 Marttarihleri arasında ?Yetim Dayanışma Günleri? programı ile 23 ülke ve bölgeziyaret edilecek. Aylık 90 TL ile bir yetimin gıda, barınma, sağlık, eğitimgibi yaşamsal giderlerine ortak olan sponsor ailelerin eşlik edeceği İHHekipleri arasında basın mensupları, fotoğrafçılar, kameramanlar ve gönüllülerde yer alacak.

Bu yıl ziyaret edilecek ülkeler Ortadoğu'da; Filistin, Irak,Lübnan, Suriye, Yemen, Afrika'da; Etiyopya, Malavi, Somali, Tanzanya, Asya'da;Afganistan, Arakan, Bangladeş, Keşmir, Moro, Pakistan, Patani, Srilanka,Balkanlar'da; Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Orta Asya'da ise Kazakistanve Kırgızistan.

Yetim Dayanışma Günleri kampanyası kapsamında dünyagenelinde 30 bin yetime ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen İHH YetimÇalışmaları Birimi Koordinatörü Murat Yılmaz; ?Bu çalışma bir sivil toplumkuruluşunun bu kadar geniş bir coğrafyada bu kadar kısa bir sürede icra ettiğien büyük projelerden birisi olacak.? dedi. Proje ile öncelikli olarak organ,fuhuş ve dilenci mafyalarının, misyoner yapılar ve savaş ağalarının hedefkitlesi durumunda bulunan yetim çocuklarla ilgili tüm dünyada gündemoluşturmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, ellerinden tutulan 30 bin yetimindünyayı değiştirebileceğini ifade etti. Yılmaz ayrıca; İHH'nın beş kıtada icraedeceği bu projelerin devletlerin uyguladıkları sosyal politikalarıetkileyeceğine, yetim ve terk edilmiş çocuklara yönelik faaliyetlerin dahadisiplinli ve geniş bir çerçevede ele alınmasına vesile olacağına inandıklarınıda sözlerine ekledi.

Kampanya çerçevesinde İHH'nın yetim çalışmalarını yürüttüğü39 ülke ve bölgenin 23'ünde Türkiye'den gidecek ekipler tarafından 16'sında isebölgede bulunan partner sivil toplum kuruluşları ve İHH yetkilileri tarafındantoplamda 230 adet proje gerçekleştirilecek.

Hayata geçirilmesi planlanan projeler arasında; gıda,kıyafet, kırtasiye, yakacak, ev eşyası dağıtımı, sağlık taraması, eğitim vekültür gezileri, yetenek ve bilgi yarışmaları, çeşitli kültür ve eğlenceorganizasyonları, moral-motivasyon programları, yetimhanelerin ihtiyaçlarınıngiderilmesi, yetim çocukların yaşadıkları evlerin tadilatı, evlilik çağınagelmiş gençler için düğün organizasyonu, çeyiz yardımları ve yetim ailelerinikalkındırma projeleri yer alıyor.

Yetim Dayanışma Günleri

Yetim Dayanışma Günleri İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetimçalışmaları kapsamında her yıl düzenlediği organizasyonlardan biri. İlk olarakgeçtiğimiz yıl (2011) gerçekleştirilen Yetim Dayanışma Günleri her yıl martayında İHH'nın yetim çalışması yaptığı ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi veçeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesiyle icra ediliyor. Böylece yetimçalışması yürütülen ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ve koşulların yerindeincelenmesi, yetimlere yönelik özel projeler gerçekleştirilmesi, gidilenbölgelerdeki partner kurumlarla birebir ilişkilerin geliştirilmesi, bu kurumlararacılığıyla yürütülen yetim çalışmalarının yakından denetlenmesi veraporlanması, kurumlara yetim çalışmalarında ileriye dönük önerilerdebulunularak yönlendirici olunması ve bölge ziyaretlerini gerçekleştiren ekiplerarasında bulunan bağışçılar aracılığıyla sponsor-yetim ilişkisiningüçlendirilmesinin sağlanması hedefleniyor.

Türkiye'de 36 il ve dünya genelinde 39 ülke ve bölgeyiiçeren Yetim Dayanışma Günleri programı, yetimlerle gönüllülerin kaynaşmasınaaracı olmanın yanı sıra yetim sorununa tüm dünyada dikkat çekmek açısındanbüyük önem taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber