Erzincan'da istihdam sağlayan kurumlara teşekkür belgesi verildi

Erzincan Valiliği ve İş Kur İl Müdürlüğü tarafından il genelinde en fazla istihdam sağlayan kurumlara teşekkür belgesi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Türk Telekom İl Müdürü Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ve davetliler katıldı.

Erzincan Valisi Selman Yenigün toplantıda yaptığı konuşmada İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda elde edilen verilerin sonuçlarını gördüklerini ifade ederek şöyle konuştu: "Başkanlığımızda yürütülen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ilimizdeki istihdam sorununun asgariye indirilmesi konusunda çok özverili ve yoğun bir çalışma dönemi geçirerek bugüne geldi. Ülkelerin en önemli sorunlarından bir tanesi istihdam sorunu. Gelişmekte olan ülkeler için bir numaralı sorun desek yanlış bir ifade etmiş olmayız. Çünkü üretmeyen, üretemeyen toplumlar, kendini geliştiremeyen toplumlar geri kalmaya mahkûmdur. Diğer ülkelerin ekonomik hegomanyasına girmeleri de kaçınılmazdır. Bu anlamda tüm ülke fertlerinin çalışabilir nitelikdeki sağlıklı yetişkin tüm fertlerinin çalışıyor ve üretiyor olması önemli bir hedef. Bu hedefe yaklaştıkça ülke gelişir. Gelişmiş ülkelerde istihdam sorunu daha asgari düzeydedir.? dedi.

İş Kur İl Müdürü Enver Yücel ise Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri ve KodA iş birliği ile gerçekleştirilen meslek dalında istihdam garantili kurslardan mezun olan kursiyerler ile hizmet satın alma yöntemi ile girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerin belgelerinin verilmesi ve kurum aracılığı ile en çok istihdam sağlayan 10 iş verene teşekkür belgesi vermek üzere toplanıldığını söyledi.

Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri Gurup Yöneticisi İsrafil Paçacı ise kurum olarak; Ankara, İstanbul, Erzincan, Erzurum, İzmir, Rize, Samsun, Adıyaman, Bitlis, Bingöl ve Ordu operasyonları olmak üzere 11 ilde toplam 16 lokasyon ile hizmet verdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: " Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri şuan 9 bin 300 çalışanı ile sektörün lokomotifi durumundadır. 2009 yılında Erzincan da 100 kişi ile açılışı yapılan operasyonumuz şuan bin 500 kişilik dev bir kadro ile hizmet vermekte ve günlük ortalama 90 bin çağrı karşılamaktadır. Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri Erzincan operasyonun da şu an Türk Hava Yolları, Avea, TTnet, 11818 bilinmeyen numaralar servisi, 11820 Teknoloji destek hattı, Ulaştırma Bakanlığı, DDY, Türk Telekom tahsilat ve KOSGEB projelerinin çağrılarını karşılamaktadır. 2009 yılından bu yana İş Kur Erzincan İl Müdürlüğü ile Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri arasında yapılan protokoller kapsamında istihdam garantili Müşteri Temsilcisi kursları açılmaktadır. Bu kapsamda 2012 yılı içerisinde 30 kurs açılmış ve kursları başarı ile tamamlayan 500 kişi istihdam edilmiştir. Toplamda ise 65 kurs açılmış ve bu kursları tamamlayan bin 400 kişi istihdam edilmiştir. Bizlere bu desteği sağlayan İş Kur Erzincan İl Müdürü'ne teşekkür ederim? dedi.

Konuşmasının ardından Erzincan da en fazla istihdam sağlayan işverenlere teşekkür belgesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber