Başkan Sakallı: Kültür Başkenti Eskişehir için birlikte hareket edilmeli

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'in tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Kentsel Gelişim Kulübü tarafından düzenlenen Türk Dünyası Kültür Başkenti çalıştayında üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi'nin fırsatlarının masaya yatırıldığı çalıştayda, öğrencilerle kültür başkenti projesi kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sakallı, projenin Eskişehir'in geleceği için önemli olduğunu kaydetti.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi'nin Eskişehir gündeminin ilk maddesi olması gerektiğini vurgulayan Başkan Sakallı, bu büyük fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Odunpazarı Belediyesi'nin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi için hazırlanacak tüm çalışmalara destek sağlamaya hazır olduğunu vurgulayan Başkan Sakallı, bu konuda farkındalık oluşturmak için Eskişehir'deki tüm sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Toplantıya katılan öğrenciler de Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ile ilgili proje çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve bu konuda Odunpazarı Belediyesi'nin kendilerine büyük destek sağladığını belirtti. Amaçlarının şehrin kültürüne, tarihine, ekonomisine, edebiyatına, eğitimine kısaca şehre anlam katan her değerle çalışmak, onları geliştirmek ve tanıtmak olduğunu vurgulayan Kentsel Gelişim Kulübü üyeleri, bu konuda kente katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber