Kamu-Sen'den 'Ek ders ücretlerinin artışı' için 550 vekile mektup

Haber Giriş : 01 Kasım 2005 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRETMENLER 24 KASIM'DA EK DERS MÜJDESİ BEKLİYOR

Türkiye Kamu-Sen, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış öngören ve halen Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda bulunan taslağın bir an önce yasalaşması için 550 milletvekiline mektup yazarak çağrıda bulundu. Genel Başkan Bircan Akyıldız ve Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu imzasıyla gönderilen mektupta 600 bin öğretmenin gelirinde iyileşme sağlayacak düzenlemenin 24 Kasım Öğretmenler gününden önce yasalaşması istendi. Mektupta şu ifadelere yer verildi:

"SAYIN MİLLETVEKİLİM,

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan ve TBMM Başkanlığı'na arzı Bakanlar Kurulu'nca 06.06.2005 tarihinde yapılan "Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Yüksek ve Orta Dereceli Okul Öğretmenleri ile İlköğretim Okulu Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saati ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülmeyi beklemektedir.

Ülkemizin köyünde, kasabasında ve gerçekten geçinilmesi zor olan büyük şehirlerinde güç şartlar altında görev yapan eğitim çalışanlarının emek harcayarak elde ettiği alın terinin karşılığını bulması için TBMM'ye arz edilen kanun tasarısı bizi mutlu etmiştir.

TBMM'de görüşülmeyi bekleyen kanun tasarısının sizlerin vereceği özel destekle hızla yasalaştırılması, 24 Kasım Öğretmen Günü'nde eğitim çalışanlarını çok daha fazla memnun edecektir.

Tasarının yasalaşmasıyla okullarımızda açık geçen ders sayısı azalacak, ekonomik sıkıntı içerisinde olan eğitimcilerimiz biraz olsun rahatlayacaklardır.

Eğitim çalışanları için bir beklenti haline gelen tasarının kanunlaşmasında göstereceğiniz özel gayrete şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızın milletimize mutluluk, refah, gelişmişlik, birlik ve beraberlik sağlamasını dileriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber