Osmangazi'nin 5 köyünde 200 damızlık koyun ve 10 koç dağıtıldı

Bursa Osmangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2012 yılı Kırsal Kalkınma projelerinden olan 'Koyunculuk Projesi' tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında Özel İdaresi'nin katkıları ile Osmangazi ilçesine bağlı 5 köyde 10 işletmeye 20'şer 'kıvırcık' ırkı koyun ve birer kıvırcık ırkı koç dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında 3. yılın sonunda işletmelerden 2?3 yaşında 10'ar koyun ve 4. yılın sonunda 10'ar koyun ve birer koç alınıp, başka işletmelere verilecek.

2012 yılı koyunculuk projesi kapsamında Osmangazi ilçesine bağlı Karaıslah, Kirazlı, Bağlı, Süleymaniye ve Avdancık köylerinde toplam 210 koyun ve koç dağıtıldı.

Proje hakkında bilgi veren Osmangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında et lezzeti ve bölge şartlarına uygun kıvırcık ırkı koyun dağıttıklarını belirtti. Yıldız, "Proje ile bu koyunun popülasyonunu artırmak, köyden kente göçün önüne geçmek ve üreticinin kazançlı üretim yapmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Ceviz Projesi'nde olduğu gibi Koyunculuk Projesi de başarıyla uygulandı. Üreticilerimiz uygulamanın devam etmesini istiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber