Suç örgütü operasyonunda ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

İzmir merkezli üç ilde, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 29 kişi gözaltına alınırken CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A. halen aranıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şüpheli A.A.'nın restoranların içki ruhsatı alması için rüşvet karşılığında aracılık yaptığı, şoförünün çek aldığı sırada polis tarafından görüntülendiği iddia edildi. Aralarında avukatlar, belediye çalışanları ve futbolcu menajerinin de bulunduğu 29 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Elebaşılığını Av. D.A.'nın yaptığı ve amcası CHP İlçe Başkanı A.A.'nın da yöneticisi olduğu ileri sürülen çetenin, organize suç örgütü kurarak tehdit, yaralama, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, zorla senet imzalatma ve dolandırıcılık gibi birçok suça karıştığı iddia edildi. Geçen pazar günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki programlarına katılan İlçe Başkanı A.A.'nın, bütün aramalara rağmen henüz bulunamadığı öğrenildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmaları sonucu 29 kişinin gözaltına alındığı operasyonun yeni ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Halen aranan A.A.'nın, Cehar Dudayev Bulvarı'nda bazı restoranların içki ruhsatı alması için rüşvet karşılığında aracılık yaptığı, şoförü İ.M.'nin rüşvet olarak verildiği iddia edilen çeki aldığı sırada polis tarafından görüntülendiği öne sürüldü. A.A.'nın yine halen gözaltında bulunan restoran sahibi E.K.'nin, ruhsatsız içki satışı yaptığı için zabıta tarafından kapatılan işyerinin açılması için belediye çalışanlarına baskı yaptığı ve teknik dinlemede, ?Arkadaşım misafirliğe geldi, onun için bir şişe rakı açtım derin.? şeklinde telkinde bulunduğu iddia edildi. A.A.'ya, ruhsat işlerini halletmesi için gözaltında bulunan Karşıyaka Esnaf Meclis Başkanı M.A.'nın yardım ettiği de ileri sürüldü. Ayrıca ruhsat alınması için aracılık yaptığı işyerlerine gidecek olan ekiplerle görüşüp ayarlamaya ve baskı altına almaya çalıştığı iddia edilen A.A.'nın, işadamı E.K.'den aldığı toplam 30 bin liranın bir bölümünü, gözaltında bulunan şoförü İ.M.'nin hesabına yatırttığı, bir kısmını ise şoförün elden almasını sağladığı belirtildi. Bu para alışverişi sırasında polisin de zanlıları kayda aldığı öğrenildi. İfadesi alınan E.K.'ninse parayı, taşımacılık yapan A.A.'ya işyerinde çalışanların servisini yaptığı için verdiğini söylediği ancak karşılığında herhangi bir fatura gösteremediği öğrenildi. Gözaltındaki zanlıların dolandırıcılık olaylarına da karıştığı, polis takibi sırasında tespit edildi. Şebeke üyelerinden birinin, G.A.'ya ait işyerini satmak için annesi T.K.'yi ikna ettiği, sahte kimlik düzenleyerek T.K.'yi G.A. gibi göstererek işyerini 1 milyon 830 bin liraya satarak dolandırdığı da ortaya çıktı. Bu paranın izinin bankada bulunmasının ardından polisin, operasyon için düğmeye bastığı belirtildi.

Halen gözaltında bulunan 29 zanlının sorgularının devam ettiği, perşembe günü adliyeye sevk edilebilecekleri, ayrıca operasyonla ilgili yeni gözaltılar olabileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber