İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS 2012/5 ile yerleşenler için genelge ve istenilen belgeler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı

Sayı : 47907256
Konu : KPSS-2012/5 Sözleşmeli Personel Alımı

.......................... VALİLİĞİNE

(Halk Sağlığı Müdürlüğü)

Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının 4/B sözleşmeli personel alımına ilişkin KPSS-2012/5 yerleştirme sonuçlan 24 Aralık 2012 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanmıştır.

Bu kapsamda. Kurumumuza ait pozisyonlara yerleşen adaylara ilişkin bilgiler Kurumumuzca ÇKYS/İKYS'ye aktarılacak, bu bilgilere Sicil - işlemler - Karar/Onay Sonucu Ayrılış/Başlayış Bilgileri Girişi menüsünden T.C. Kimlik Numarasıyla erişilecektir.

Adayların, göreve başlama talepleriyle ilgili başvurularını almak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü başvuru komisyonları teşekkül ettirilecek olup, ilgili komisyonlarca göreve başlama işlemleri hakkında aşağıdaki hususlara uyulacaktır;

1. Adayların göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurulan; 28 Aralık - 11 Ocak 2013 tarihleri arasında yerleştirildikleri başvuru komisyonları tarafından alınacaktır. Adayların bu süre zarfında istenen belgelerle birlikte ilgili komisyonlara şahsen başvurmaları gerekmektedir.

2. Atama şartlarını taşıyan adaylardan, halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir.

3. Adayların, (Ek-l)'de belirtilen belgeleri hazırlayarak en geç 11 Ocak 2013 tarihi mesai bitimine kadar ilgili komisyonlara teslim etmeleri gerekmektedir. 4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen mazeret durumları hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4. Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evraklarını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.

5. Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar da, başvuru evraklarını birinci derece yakınları aracılığı ile ilgili komisyonlara teslim edebileceklerdir. Bu durumdaki adaylar, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte Başkanlığımıza başvurmaları, aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla; yerleştirildikleri hizmet birimlerinde, bu birimlerin kapatılmış veya başka bir birimle birleştirilmiş olması halinde yerleştirildikleri pozisyonun il veya ilçede bulunması hali öncelikle dikkate alınarak ihtiyaç bulunan hizmet birimlerinde göreve başlatılacaktır.

6. Adayların atanma şartlarını taşıyıp taşımadıkları ilgili komisyonlar tarafından,www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanan KPSS-2012/5 Tercih Kılavuzundaki nitelik ile şartlar, adaylardan istenen belgeler ve (Ek?1)' de yer alan "Açıklama ve Uyarılar' dikkate alınarak tespit edilecektir.

7. Atanma şartlarını haiz olduğu tespit edilenler, 5510 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli bildirimler yapılarak, göreve başlatılacak, atanma şartlarını haiz olmayan adaylara gerekçeleri açıkça belirtilmek suretiyle yazılı bilgi verilecektir.

8. Adayların, son göreve başlama tarihi 15 Ocak 2013 Salı günüdür. Göreve başlama işlemleri bu tarihten önce tamamlananlar, talep etmeleri halinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlatılacaktır.

9. İşe giriş bildirgeleri, sözleşmeli personel göreve başlatılmadan önce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerine teslim edilecek, ilgili birim amirlerince bu yönde gerekli tedbirler alınacaktır.

10. Hastalığı nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olan adaylar, bu durumlarını 11 Ocak 2013 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri ve 15 Mart 2013 tarihi aşılmamak kaydıyla, raporda belirtilen istirahat süresinin bitimini müteakip iki iş günü içerisinde göreve başlatılabilecektir.

11. Doğumla ilgili mazereti nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, bu durumlarını 11 Ocak 2013 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri kaydıyla, doğumla ilgili mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren en geç iki iş günü içerisinde göreve başlatılabilecektir.

12. 3, 8, 10 ve 11 inci maddelerde belirtilen sürelerin aşılması durumunda, adaylar yerleştirmeden doğan haklarını kaybedeceklerdir.

13. Göreve başlatılacak sözleşmeli personel için hizmet sözleşmesinin dökümü, ÇKYS>Sicil>İşlemler>Karar/Onay Sonucu Ayrılış/Başlayış Bilgileri Girişi menüsünden alınacaktır. ÇKYS'den alınmayan sözleşmeler kullanılmayacaktır.

14. Adaylardan; başvuru yapmayan, başvuru yapıp sözleşme imzalamaya gelmeyen, atama şartlarını taşımamaları sebebiyle göreve başlatılamayan, hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle daha sonra göreve başlayacak durumda olanlara ilişkin bilgiler, Karar/Onay Sonucu Ayrılış/Başlayış Bilgileri Girişi menüsündeki "Kişi Görevine Başlamadı" bölümünden, gerekli açıklama bilgisi yazılarak en geç 17 Ocak 2013 tarihi mesai bitimine kadar kayıt altına alınacaktır.

15. Atama şartlarını taşıyanların hizmet sözleşmeleri. Başkanlık adına Halk Sağlığı Müdürleri tarafından imzalanacaktır.

16. KPSS-2012/5 sonucuna göre çalıştırılacak sözleşmeli personelin ücretleri merkezi yönetim bütçesinden karşılanacak, sigorta primlerinin işveren ve personel hisselerine ait (%)'lerinin ödenmesinde 5510 sayılı Kanun hükümleri dikkate alınacaktır.

17. Sözleşmeli personelin. T.C. Kimlik Numarası, Sicil Numarası olarak kullanılacak, atanmaya esas belgeleri ile özlük dosyalan Halk Sağlığı Müdürlüklerinde tutulacaktır.

18. Sözleşmeli personele ilgili birimler tarafından Personel Kimlik Kartı düzenlenerek verilecek, hizmet sözleşmesi son erenler Personel Kimlik Kartlarını iade edeceklerdir.

19. Adayların göreve başlama işlemleri, yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde yerine getirilecek olup, göreve başlamaya hak kazanan personel için, göreve başladıktan sonra gerekli oryantasyon ve hizmet içi eğitimlerin verilmesi sağlanmalıdır.

Göreve yeni başlayacak personelimize çalışma hayatında başarılar diler,

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Zeki KORKUTATA
Kürüm Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

Yerleşenlerden İstenen Belgeler (Ek-1) Form

Göreve Başlama İşlemleri (Ek-2 ) Form

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber