Yeni ADSL ücreti TBMM'ye taşındı

Haber Giriş : 01 Kasım 2005 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Türk Telekom'un uygulamaya koyduğu yeni ADSL ücret tarifesinin, internet kullanımının yaygınlaşmasını engelleyip engellemeyeceğini sordu.

Gazalcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, "Türk Telekom'un uygulamaya koyduğu yeni ADSL ücret tarifesinin internet kullanıcıları için düş kırıklığı" olduğunu kaydetti. Gazalcı, 256 Kbps limitli tarife kullanıcılarının hızlarının iki katına çıkarılmasına karşın, kotalarının sabit tutulduğunu belirterek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Bu uygulama bir anlamda 256 Kbps limitli tarife kullanıcılarını kotalarını aşmaya zorlamamakta mıdır?

Yeni tarifede 512 Kbps limitli kullanıcıların kotalarının yükseltilmesini, hız artırımından eski 256 Kbps limitsiz abonelerinin de yararlandırılmasını ve yüksek hızlardaki bağlantıların fiyatlarının düşürülmesini planlıyor musunuz?

İnternet kullanıcılarından alınan yüzde 15 oranındaki Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılması için bir çalışmanız var mı?

Yaklaşık 1.5 milyon internet kullanıcısının bulunduğu ülkemizde, herkesin ucuz, hızlı ve sınırsız internet erişimine kavuşması için yeni bir çalışma yapılacak mıdır?

Bu uygulama, ülkemizde internetin yaygınlaşmasını engellemeyecek midir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber