Eflani Lisesi'nde 3 aydır zil çalmıyor

Karabük'ün Eflani ilçesinde İMKB Çok Programlı Lise'de okulların açıldığı günden bu yana zil çalmıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul yönetici ve öğretmenlerin ortak kararıyla zil çalmaya son verilen okulda herkes derse giriş ve çıkışlarını sınıf ve koridorlardaki saatlere bakarak yapıyor.

Okul müdürü Hüseyin Işıklar, okullar açılmadan önce yapmış oldukları öğretmenler toplantısında okulda zil çalmayı kaldırdıklarını söyledi. Önceleri bazı öğretmen ve öğrencilerin bu sistemin uygulanabilirliği noktasında tereddütleri olduğunu ifade eden Işıklar, bir hafta sonra bütün tereddütlerin ortadan kalktığını belirtti. Işıklar, öğretmen ve öğrencilerin, her sınıfa ve okul koridorlarına taktıkları saatlere bakarak derse ve teneffüse girip çıktığını anlattı.

Eflani İMKB Çok Programlı Lise Müdürü Hüseyin Işıklar, toplamda 7 farklı alanda eğitim öğretim veren Eflani İMKB Çok Programlı Lise'deki yenilikler bununla bitmediğini söyledi. Işıklar, diğer ilginç çalışmaları ise şöyle sıraladı: "Sınıflardaki öğretmen masalarının yerlerine kürsüleri getirdik, bünyesinde bulunan imam hatip lisesi öğrencileri için uygulama mescidi ve normal mescit oluşturduk, yine bünyesindeki anasınıfını yeniden düzenleyerek Avrupa standartlarına uygun hale getirdik. 55 bin liralık bilgisayar sınıfını öğrenci ve halk için hizmete açtık. Teneffüs ve öğle arası öğrencilerin dinlenmesi için şark köşesi ve oturma gruplarıyla dizayn edilmiş dinlenme yerlerini yaptık. Üniversiteye hazırlananlar için hafta sonu kurslarına öncelik verdik. Kısacası Eflani İMKB Çok Programlı Lise'de her şey öğrenciler için."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber