Okul bahçeleri sosyal etkinlikler için hazırlanıyor

Tokat'ın Erbaa Belediyesi, Okullar Hayat Olsun Projesi'ne katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulları örgün eğitim dışındaki zamanlarda belediye ile koordineli bir şekilde halkın hizmetine sunmayı hedefleyen proje kapsamında okul bahçelerinin peyzaj düzenlemesi, bitkilendirmesi, ağaçlandırması, spor ve oyun alanları ile donatılması çalışmaları yapılıyor. Böyle okul bahçeleri sosyal etkinliklerin yapılabileceği sosyal alanlar haline getirilecek.

Okullar Hayat Olsun Projesi'ne katkıları ile ilgili bilgi veren Erbaa Belediyesi Çevre Müdürü Fatih Sönmez, ?Okullarımızın çevre düzeni ve ağaçlandırılması konusunda belediyemizin azımsanmayacak hizmetleri var. Okullar Hayat Olsun Projesi doğrultusunda müdürlüğümüz uhdesinde üzerimize düşen vazife ne ise elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Proje kapsamında okul bahçelerini tanzim ve ağaçlandırma ile sosyal alanlar haline getirme işlerini belediyemiz ve okullarımızın işbirliğiyle tatbik ediyoruz. Zaten proje uygulamasına geçmeden önce de Erbaa Belediyesi Çevre Müdürlüğü olarak okullarımızın bahçelerinin peyzaj işlerini yapıyorduk. Şimdi projeyle birlikte diğer resmi kurumlarla da senkronize bir şekilde çalışmaya başlamış olduk.? dedi.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan da şunları söyledi: "Proje kapsamında okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projeler, konunun uzmanı olan personel tarafından gereken fizibiliteler yapıldıktan sonra uygulamaya geçiriliyor. Bu bağlamda sosyal belediyecilik adına üzerimize düşen görevi de yerine getirmiş oluyoruz. Öncelikli olarak ilçe merkezimizdeki okullarımız ile beldelerdeki okullarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün ise Tokat Ali Şevki Erek Yatılı Bölge İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerimiz bu proje kapsamında hem bizleri ziyaret ettiler hem de okullarına bu amaçla destek olmamızı rica ettiler. Konu ile ilgili Çevre Müdürlüğümüzün yapacağı fizibilite çalışmalarından sonra değerli öğretmenlerimizin ve çok sevgili öğrencilerimizin istek ve taleplerini imkânlarımız ölçüsünde yerine getireceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber