Atanan adaydan, 'telli dosya'yı dahi isteyen kurumlar var

Adalet Bakanlığı, Kasım ayında ilana çıkarak, 1988 infaz koruma memuru öğrencisi alacağını açıkladı. Komisyon Başkanlıkları sonuçları açıklamaya ve istenen belgeleri yayınlamaya başladı. Ancak hem ilan metninde hem de istenen belgelerde yanlışlık yapılmakta ve kaldırılan kırtasiyecilik yeniden hayatımıza sokulmaktadır. Belge sayısının artması bir yana telli dosya dahi istenmektedir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

* Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEVZUATA GÖRE ATAMA SIRASINDA İSTENEBİLECEK BELGELER

İnfaz koruma memuru öğrencisi için aranan şartlar, "Ceza İnfaz Kurumları Ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kuruluş, Görev Ve Çalışma Yönetmeliği"nde, atama sırasında istenebilecek evraklar şu şekilde tadat edilmiştir:

a) Adli sicil kaydı olup olmadığına, hakkında devam eden bir ceza soruşturması veya kovuşturması bulunup bulunmadığına dair yazılı beyanı.
b) Güvenlik soruşturma ve araştırma formu.
c) T.C. Kimlik Numarası beyanı.
d) Erkek adaylardan askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.
e) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair yazılı beyanı.
f) Öğrenim belgesinin aslı veya kurumca onaylı sureti.

ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIKLARININ İSTEDİKLERİ BELGELER

Adalet Komisyonu Başkanlıkları hem yanlış belge istemekte hem de istenen belge sayısını arttırmaktadır. Örneğin, Tekirdağ Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığının atama sırasında istediği evraklar ise şu şekildedir:

1-Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
2-Öğrenim durumunu gösteren belgenin, ilgili öğretim kurumu ya da noterden onaylı örneği, Diploması bulunmayanlar okul müdürlüklerinden alacakları onaylı mezuniyet belgelerini ibraz edeceklerdir.
3-Arşiv kaydını da gösterir şekilde adli sicil kaydı ( sabıka kaydı ) , ( 1 aslı ile birlikte 3 fotokopisi olmak üzere 4 adet ) İlgilinin adli sicil kaydı varsa buna ilişkin kesinleşme şerhli mahkeme kararı örneğinin de ibraz edilmesi gerekmektedir.( Sabıka kaydında adı soyadı,anne -baba adının doğru olarak yazıldığına bakılacak, bayanlarda evli ise bekarlık soyadına göre, isim veya soyadı tashihi yaptıranlar için eski isim ve soyadlarına göre de ayrıca sabıka kaydı alınması ) gerekmektedir.
4-Askerlik durumlarını gösterir belgenin aslı veya onaylı örneği ( belgede askerliğin başlangıç ve terhis tarihlerinin açıkça belirtilmesi gerekmektedir. ) ( 15-18 aylık askerlik hizmeti ile ilgili )
5-Başka kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair bildirim,( Örnek -4 Bildirim )
6-Son 3 ay içinde çekilmiş 8 adet vesikalık fotoğraf,
7-Mal bildirimi
8-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu ( 4 suret olarak doldurulacak- fotokopi olmayacak-Bu form daktilo veya bilgisayar ile doldurulacak -TC kimlik numarası yazılacaktır) ( Güvenlik soruşturması formu doldurulurken adı, soyadı, anne ? baba adı, doğum tarihinin doğru yazılması, evli bayanlar için bekarlık soyadına göre, yaş , adı soyadı için tashih yaptıranların bu değişiklikleri formda mutlaka belirtmeleri gerekmektedir.)
9- 2010 KPSS sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,
10-Hakında devam eden bir ceza soruşturması veya kovuşturması bulunup bulunmadığına dair yazılı beyan,
11- SAĞLIK KURULU RAPORU, ? Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü olmadığını ; şaşılık,körlük,topallık,işitme kaybı,çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını ? Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce bölge hastanesi olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alacakları SAĞLIK KURULU RAPORU ile belgelemek,
12- 2 adet yarım kapaklı dosya,
13- 1 adet kapaklı plastik telli dosya ,

İSTENEN BELGELER, YÖNETMELİĞE GÖRE YENİDEN DÜZENLENMELİDİR

Yönetmelik hükmüne göre, askerlik sağlık, sicil ve TC Kimlik Numarasında sadece beyan esas olmalıdır. Ayrıca yarım kapaklı dosya, plastik telli dosya gibi bazı malzemelerin adaylardan istenmesi de Devlet ciddiyeti açısından uygun değildir. Söz konusu tüm ilanların bu şekilde yeniden ele alınması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber