İllerde, kurum müdürleri 2012 yılı sonuç brifinglerini vermeye başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Valiliği toplantı salonunda bir hafta boyunca sürecek olan sunum toplantılarının ilk gününde, Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, Defterdarlık ve Bingöl Müftülüğü'nün, 2012 yılı faaliyetleri ile ilgili sunumlar yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, 2012 yılını geride bırakmak üzere olduklarını, sunum toplantılarında kamu kurum ve kuruluşlarının 2012 yılındaki faaliyetlerini, hizmetlerini ve 2013 yılında yapacakları, yapmak istedikleri projeleri ile ilgili hedeflerini ifade edeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sunumuyla başlayan toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl'de okullardaki norm kadro durumuna göre dolu öğretmen pozisyonunun yüzde 85 seviyelerinde olduğunu ve yüzde 15 civarında boş kadrolarının olduğunu ve ihtiyacın giderilmesi noktasında çaba gösterdiklerini kaydetti.

Bingöl'de herhangi bir sebeple okulu bırakma oranlarında, önemli bir azalma olduğunu dile getiren Sarı, 'İş sahalarına yönelmek, okulu bırakmadaki en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Bingöl'de okur yazar oranı sayısı giderek artmaktadır. 2012 yılında 50 projemiz vardı, bunlardan 47 tanesini hayata geçirdik.6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde 4+4+4 sistemine geçişi Bingöl'de sıkıntısız bir şeklide uygulamaya koyduk. Bu süreçte 300'e yakın öğretmen ihtiyacımız doğmuş, 333 olan okul sayımız da 411'e ulaşmıştır. İlimizde eğitimdeki en önemli temel problemimiz akademik başarı sorunudur. Gayretimiz akademik başarıyı getirmek ve uygulamaya konulan yeni sistemle birlikte ortaya çıkan ikili eğitimi ortadan kaldırmaktır' dedi.

Defterdarlık için faaliyet sunumunu yapan Bingöl Vergi Dairesi Müdürü Behsat Er de, Defterdarlık olarak yaptıkları hizmetleri aksatmamaya çalıştıklarını faaliyetlerinin önceki yıllara ait istatistik veriler dikkate alınarak gerçekleştiğini kaydetti.

Er, bundan sonra defterdarlıkça yürütülecek çalışmalarda gelir birimleri açısından tahakkuk ve tahsilat miktarlarının arttırılması ve tahsilat oranlarının yükseltilmesi, gider birimleri açısından ise harcama politikaları ve tasarruf tedbirlerine il genelinde riayet edilmesinin sağlanması ve harcamalardaki artışın en az seviyede tutulmasının amaçlandığını bildirdi.

İl Müftüsü Mecit Can ise, toplumu din konusunda aydınlatırken dinin iki temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim ve sünnete dayalı sağlam bilgiyi esas almak gerektiğini belirterek, 'Müftülük olarak 2012 yılında vaaz ve irşat faaliyetleri, eğitim faaliyetleri, sosyal, dini ve kültürel etkinlikler ile yatırım ve harcamalar başlıkları olmak üzere 4 ayrı faaliyet gerçekleştirdik. 2013 yılında da ilimize müftülük olarak daha fazla hizmette bulunacağız. Birçok projemiz var bunları ildeki tüm kamu ve kuruluşlarında yardımıyla faaliyete geçirmeye çalışacağız' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber