İİBF'lilerin kadro mücadelesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları 2012 -2014 Mücadele Grubu, Türk Büro-Sen'e ziyarette bulundular.

İİBF mezunlarının sayısı 350.000'e ulaşmış durumda. Fakat İİBF'lilere açılan kadro bu sene 722 kişiyi geçmedi. Onlarda kadro mücadelesi için bir topluluk kurdular. İBFF 2012-2014 Mücadele Grubu diyorlar kendilerine, seslerini duyarabilmek için. Son birkaç senedir seslerini duyurma çabası içersindeler. Daha bilinçli bir topluluk olma yolunda ilerliyor İBFF Mücadele grubu.

22 Aralık 2012 tarihinde Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin YOKUŞ ile görüşen grup, kadro mücadelelerinde sendikadan da destek istediler.

Grup adına konuşan Özgün Atalay ve İdil Öztürk, ? Biz kadro mücadelemizde tüm İİBF'lilerin ortak bir çatı altında toplanması için İİBF 2012-2014 Mücadele Grubumuzu kurduk. Sorunlarımız çok fazla. En başta işsiziz. Devlet memuru olabilmek için uğraşıyoruz. Fakat yeterli kadro yok. Mezun sayımız 350.000'e ulaştı ama açılan kadro sayısı yanlızca 722. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu konuda da Türk Büro-Sen olarak sizden yardım ve yönlendirme bekliyoruz? dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, gerekli desteği İİBF 2012-2014 Mücadele Grubuna sağlayacağını belirterek, ? Ülkemizdeki en önemli sorunların başında okur-yazarlık ve nitelikli eleman geliyor. 3,5 milyon okuma yazma bilmeyen insanımız var Türkiye'de. Tabi okumak, mezun olmakta yetmiyor. Maalesef nitelikli eleman da yetiştiremiyoruz. Üniversiteden mezun olmakta yeterli değil artık, alt yapının sağlam olması gerekmektedir. Üniversitelerden mezun olan arkadaşlarımız işsizlik sebebi ile kendi branşları ile alakalı olmayan yerlerde çalışmak durumunda kalıyor. Bu sebeple de nitelikli eleman statüsüne giremiyorlar. Herkes kendi işini yapmalıdır.

Siz bu konuda güzel bir mücadele başlatmışsınız. Yolunuza engeller çıkacak, zorluklar yaşayacaksınız. Fakat, sakın haklı mücadelenizden vazgeçmeyin. Sesinizi duyurun, bizde varız diyebilin. Biz Türk Büro-Sen olarak, her zaman tüm haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz. Ezilen, unutulan, mağdur edilen kim varsa biz onların yanındayız. Gereken tüm desteği sizlere de vereceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber