Başarılı polislere sertifikaları verildi

Sertifikalarını alan asayiş, önleyici hizmetler ve polis merkezi ekipleri trafik cezası kesebilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı eğitimlerinde başarılı olan polislere sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan asayiş, önleyici hizmetler ve polis merkezi ekipleri trafik cezası kesebilecek.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, emniyet müdür yardımcıları Bülent Şensoy, Oktay Durmuş, Trafik Denetleme Şube Müdürü Aykut Efe, Asayiş Şube Müdürü Turgut Bakkallar ve polis memurları katıldı.

Trafik polisinin olmadığı yerde resmi ve sivil ekiplerinde artık trafik polisi gibi görev yapacağını söyleyen İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ?Biliyorsunuz trafik zabıtası dediğimiz bizim trafik cezalarını trafik düzenlemesini trafikle ile ilgili bütün koordinasyonu sağlayan bir birimimiz var. Bunun resmi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüdür. Bu şube müdürlüğümüz yoğun olması bazı illerde yetersiz kalması nedeniyle, bütün birimlerimize sokakta bulunan bütün birimlerimize, trafik polisinin bulunmadığı yerlerde ceza yazmak, trafiği düzenleme yetkisi verilmiş. Bu aslında kanunda da olup düzenlemeye muhtaç olan bir şeydi. Bu düzenlemeyi sağ olsun genel müdürlüğümüz zamanında ve yerinde yapmış, gerekli planlı ve çalışmaları bitirerek, bütün illerde 1 Ocak 2013'den itibaren uygulanmasına geçilecek? dedi.

1 Ocak 2013'de devreye girecek olan düzenleme konusunda kendi bünyelerinde 94 personele kurs verdiklerini belirten Yılmaz, kurs neticesinde trafik polisinin olmadığı yerlerde, trafik düzenlemesinin gerektiği yerlerde, ceza yazılması gerektiği yerler konusunda kursiyerlerin eğitim aldığını söyleyerek Tekirdağ'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmanın ardından kursa katılan emniyet personellerine Emniyet Müdürü Yılmaz ve müdür yardımcıları tarafından sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber