Şehit çocuklarının odasını müzeye çevirdiler

Adana'nın Pozantı ilçesinde ikamet eden Cumali ve Adile Demir çifte, 5 yıl önce şehit olan çocuklarının odasını müzeye çevirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2007 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Üsteğmen Muhammed Ali Demir'in ailesi, çocuklarının hatıralarını yaşatmak için ona ait odayı hiç bozmayarak bütün eşyalarını da topladı. Odayı özel olarak dizayn eden aile, zamanlarının büyük çoğunluğunu bu odada geçiriyor. Müzede şehit Demir'in üniformasından diş fırçasına, saatinden yüzüğüne kadar bütün eşyaları bulunuyor. Demir çifti oğullarının anısını yaşatmak için telefonun alarmını bile kapatmazken, sabah 08.15'e kurulan alarm aralıklarla saat 09.30'a kadar çalıyor.

Odanın varlığının kendisine huzur verdiğini anlatan anne Adile Demir, oğluna ait her şeyin gözlerinin önünde olmasının ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti. Demir, her an çıkıp gelecekmiş gibi odasını hazır tuttuklarını belirterek, oğlunun şehit olduğu sırada başında bulunan kepi koklayarak gözyaşı döktü. Kepte oğlunun kokusunu aldığını ifade eden Adile Demir, ''Biz istedik ki bizimle beraber yaşasın, her şeyi gözümüzün önünde olsun. Eşyasını gizlemeyelim, açtığımız zaman daha kötü olmayalım istedik. Akşam çıkıp akşam gelecek gibi. Bu yüzden de odasını bozmadık.? dedi.'

Adile Demir, eşyaları arasında cep telefonunun ayrı bir yeri olduğunu belirterek, ?Şehidimizi toprağa verdikten sora kişisel eşyalarının bulunduğu çantadan telefonu çıktı. Her sabah 08.15'te Harbiye Marşı çalan alarmıyla uyanıyoruz. Hiç bozmadık. Her sabah 09.30'a kadar çalıyor.? diye konuşuyor.

Baba Cumali Demir ise oğullarının anılarını yaşatmak için odasını müzeye çevirdiklerini belirterek, "Çocukluğundan beri neyi varsa hepsi burada bulunuyor. Bir yere gidip geldiğim zaman ilk girdiğim oda burasıdır." diye konuştu.

Şehit Jandarma Üsteğmen Muhammed Ali Demir'in odasının müze haline getirilerek, korunduğu bilgisi üzerine Adana İl Jandarma Komutanı Albay Murat Koç, şehit ailesini ziyaret etti. 'Şehit Jandarma Evleri Projesi' kapsamında eve 'Şehit Jandarma Evi' tabelasını asan Koç, orijinaline uygun olarak korunan ve bir müze şekline dönüştürülen şehitlere ait odaların proje kapsamında ziyaret edildiği ve bu evlere 'Şehit Jandarma Evi' tabelası asıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber