Haluk Koç: Başbakan'a 'mazoşisttir' demedim...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2005 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayı değerlendirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "mazoşist" demediğini belirterek, "Kendi uygulamalarının sonuçlarını izlerken, acı duyduğunu belirttiğinde, bu ruh halini tanımlamak için; 'mazoşist midir bilemiyorum' diyorum" dediğini söyledi.

Koç, üslubuna yönelik yapılan eleştirilere, yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi.

AK Parti sözcülerinin, kendisinin açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerini "ibretle" izlediğini ifade eden Koç, Başbakan'ın, "her fırsatta CHP için kullandığı sözleri çabuk unutmuşa benzediğini" savundu.

Koç, "Sayın Başbakan kendi sorunlarını dile getiren her toplumsal kesimi azarlama hakkına sahip olacak, CHP hakkında, aklına gelen her şeyi söylemek hakkını kendisinde görecek, kendisine, kullandığı kelimelerle siyasi eleştiri sınırları içerisinde cevap hakkı kullanıldığında ise bu seviyesizlik olacak, Makyavelist anlayışın ürünü olacak" dedi.

Böyle bir tabloyu kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Koç, "Başbakan Erdoğan'ın her gün kendi belirlediği üslupla gündemi doldurduğunu" bildirdi. Haluk Koç, Erdoğan'ın çeşitli tarihlerde yaptığı ve üslubunu doğru bulmadığı konuşmalardan örnekler verdi.

Koç, Başbakan'a "mazoşisttir" demediğini, Malatya'daki çocuk yuvasında yaşanan olayları televizyondan izlerken, vicdanının sızladığını söyleyen Erdoğan'a, "Bu olayları 3 yıldır iktidarda olan yapılarının, kadrolaşma rezaletinin ve denetimsizliğinin ortaya çıkardığını" söylediğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber