Rektör, Devletin parasıyla lojmana 300 bin TL masraf yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'ndeki skandal boyutundaki iddialar, Antalya'nın yerel gazetelerinden Bizim Antalya gazetesinin yayımladığı belgelerin ardından ortaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi'nin bütçesi ile Rektör İsrafil Kurtcephe'nin lojmanına alınan eşyalar akıllara durgunluk veriyor. 2008 yılında rektörlük konutu 300 binin üzerinde harcanan bir rakam ile sil baştan adeta yeniden yaratıldı. Kapılar yenilendi, süpürgelikler, mutfak tezgahı değiştirildi, buzdolapları, çamaşır makineleri baştan alındı. 6 tane LCD televizyonun da alındığı konuttaki harcamalar dikkat çekici.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, üniversitenin bütçesi ile rektörlük konutuna öyle eşyalar aldırdı ki, duyanlar hayrete düşecek. Rektör Kurtcephe ismine düzenlenen zimmet fişlerinde 5 adet uydu alıcısı, 6 tane misafir konaklama ve barınma amaçlı mobilyalar, 5 tane ipek halı, 7 tane yün halı bulunuyor.

AVİZE DÜŞKÜNÜ

Rektör adına yapılan zimmet listesinde 13 tane de avizenin yer alması dikkatlerden kaçmadı. Alarko kombinin yer aldığı rektörlük konutunda koltuklar, sehpalar, çeşit çeşit yemek takımları da bulunuyor. Rektörlük konutuna yapılan alışveriş listesinde 4 adet yatak ve baza, ekstradan koltuk takımları da var.

DOLAPLAR DA YENİLENDİ

2009 yılındaki zimmet fişinde tezgah dolaplarının da bulunması, rektörün mutfağını da tepeden tırnağa yenilediğinin göstergesi. Yatakların yanı sıra zimmet fişinde 3 adet de diğer yatma amaçlı mobilyaların olması da ilginç bir anekdot.

MUTFAK ŞAHANE!

Rektörlük konutuna 2009 yılında alınanlar arasında daha neler yok ki? Zemin süpürme makineleri, çamaşır yıkama makineleri, bulaşık yıkama makineleri, ütü ve pres makineleri, buzdolapları, ocaklar, elektrikli tost makineleri, fritözler, blenderlar, meyve sıkacakları, davlumbazlar, çöp öğütme makineleri, su ısıtıcıları ve soğutucuları, pişirme setleri, fırın setleri, 6 adet misafirhane mobilyaları.

TELEVİZYON ZENGİNİ

Konuttan ziyade bir otel zenginliği içindeki evde televizyon zenginliği de yaşanıyor. 6 adet LCD TV'nin bir konutta bulunması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

KAÇ PARA ÖDENDİ?

Rektörlük konutuna alınan malzemelerle ilgili olarak 5. 12. 2008 tarihinde 23 bin 165 lira ödeme yapıldı. Bu ödemeden sadece 17 gün sonrası ise boy boy lcd televizyonlar, mutfak malzemeleri için üniversitenin bütçesinden 27 bin 934 liralık bir ödeme daha gerçekleştirildi. 2008'de yapılan üçüncü ödemede yataklar ve koruyucuları için 7 bin 500 lira, LCD sehbaları, şifreli kasa ve sehpalar için çıkarılan ayrı bir ödenek ile 6 bin 898 liralık bir ödeme daha gerçekleştirildi. Aralığın 22'sindeki 2 bin 254 liralık ödeme ise avizeler için yapıldı.

HALILARA NE KADAR ÖDENDİ?

Rektörlük konutuna 30 Aralık 2008 tarihinde alınan 5 ipek, 7 yün halı için ise tam 13 bin 616 liralık ödeme yapılırken, 2008 yılında üniversitenin bütçesinden alınan ev eşyalarının tutarı akıllarda soru işareti bıraktı.

EMSALDE NE OLDU?

Bir belediye başkanının emsal bir olayda bürokratlara hediye ettiği Isparta halısı nedeni ile hakkında zimmet çıktığı öğrenildi. Belediye başkanına alınan tüm halıların parası ödettirilirken, Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük konutuna bu kadar çok eşya alınması gözleri konuta çevirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber