Alan kılavuzlarından Seyit Onbaşı haberlerine tepki

Alan Kılavuzları Kooperatif Başkanı Hilmi Çelik, Çanakkale savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı ile ilgili haberlere tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisinin de haberlere konu olan toplantıya katıldığını anlatan Çelik, ?Orada böyle bir şey konuşulmadı, konuşulması da mümkün değil. Biz, dün olduğu gibi bundan sonra da Seyit Onbaşıyı gururla anlatmaya devam edeceğiz? dedi.

Habere konu olan eğitim toplantısını kendisinin de izlediğini söyleyen Çelik, ?Ben de o eğitime katıldım. Böyle bir konu konuşulmadı. Sadece teknik detaylar anlatıldı. Seyit Onbaşı'nın çıkarılması gibi bir şey söylenmedi, söylenemez. Harp mecmuasının 2'nci sayısında Seyit Onbaşı'nın resmi var. Altında açıklamaları var. Tabya komutanının hatıraları var. Çanakkale'deki gazeteciler, ziyaret edip röportaj yapmış. Mustafa Kemal bizzat ziyaret edip tebrik etmiş. Hakkında bu kadar belge olan bir kahramanın yok sayılması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bunları ders anlatanlar da biliyor, milli park çalışanları da biliyor. Bunları bilenler böyle bir şey söyler mi?? diye konuştu.

?Alan Kılavuzluğu Eğitimi Ders Notları ve Krokileri? adlı kitaptan da bahseden Çelik, ?2004 yılında da benzer bir kitap vardı. Bu kitapta Seyit Onbaşı'dan deniz savaşları sırasında bahsediliyordu. Bu yeni kitapta ise ?Şehitlik, mezarlık ve anıtlar' bölümünde bahsediliyor. Burada Seyit Onbaşı'nın kim olduğu da anlatılıyor. Kitaptan çıkarıldığı iddiası doğru değil. Her iki kitapta da Seyit Onbaşı var? diye konuştu.

Bütün alan kılavuzlarının, Seyit Onbaşı'yı anlatmaya devam edeceğini söyleyen Hilmi Çelik, ?Bugüne kadar nasıl anlattıysak, bundan sonra da aynı şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Biz Seyit Onbaşı'yı gururla anlatacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber