Genç polis memurunun kaza kurşunuyla ölmesi

Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusufeli ilçesinde bir polis memurunun vurularak hayatını kaybetmesi olayının oluş biçimi ve suçun niteliğinin, soruşturma kovuşturma sonucuna göre ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yusufeli ilçesinde polis memuru Mehmet Pekdura'nın (26) tabancayla vurularak hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili yerel ve ulusal basında yer alan açıklama, haber ve yorumlar üzerine, adli nitelik taşıyan olayda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapıldığı belirtildi.

Yusufeli'de, 23 Aralık'ta meydana gelen ve bir polis memurunun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili suç yeri itibariyle Yusufeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayın şüphelisi polis memuru Y.S'nin

"kasten öldürme" suçu iddiasıyla tutuklandığı, soruşturmanın devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayın oluş biçimi ve suçun niteliği, soruşturma kovuşturma sonucuna göre ortaya çıkabilecektir. Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve kanunlarla tanınıp korunan, adil yargılanma hakkı kapsamında yer alan masumiyet karinesi yanında ilgililerin kişilik hakları ve soruşturmanın gizliliği ilkeleri açısından, olayın şu veya bu şekilde meydana geldiğine ilişkin açıklama, haber ve yorum yapılmamasına dikkat edilmesi önem arz etmektedir."

Olayın ardından Artvin İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Yusufeli İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli polis memurları Y.B. ile Pekdura arasında yaşanan olayın "kazayla" meydana geldiği bildirilmişti.

Polis memurları Mehmet Pekdura ile Y.B. silahla şakalaşmaya başladığı, bu sırada Y.B'nin elindeki tabancanın ateş alması sonucu Pekdura'nın vurulduğu belirtilmişti. Meslektaşları tarafından Yusufeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Pekdura, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Y.B, tutuklanmıştı.

Muhabir: Yusuf Okur / Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber