İzmirli şehit son yolculuğuna uğurlandı

Kütahya'daki trafik kazasında yaralananlara yardımcı olmak için giden jandarma ekibine bir tırın çarpması sonucu yaşamını yitiren İzmirli jandarma er Uygar Yalçınkaya, son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terhisine 15 .kala yaşamını yitirip şehit olan Er Uygar Yalçınkaya, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katıldığı Menemen Cemevi'ndeki törenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen Mezarlığı'nda defnedildi.

Şehit er için cemevinde düzenlenen askeri törende cenaze namazı kılındı, ardından şehidin tabutu askerlerin omuzlarında ve cenaze marşı eşliğinde top arabasına bindirildi. Top arabasının geçişi sırasında askerler şehit Yalçınkaya için selam durdu. Cenaze alınan şehidin tabutu Menemen Mezarlığı'na getirilerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cemevindeki törene, Vali Kıraç'ın yanı sıra Ege Ordu Komutanlığı'ndan İstihdam Okulu Eğitim ve Merkez Komutanı Tümgeneral Sadık Çelikkol, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Ege Deniz Bölge Komutanlığı'ndan Tuğamiral Ömer Bayram Çetin, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Salih Karataş, 57.'inci Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Hurşit Ağırca ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve Ali Aşlık, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, CHP Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile çok sayıda asker de hazır bulundu.

Şehit Yalçınkaya'nın ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğulup güçlükle ayakta dururken, acılı anne Zekiye Yalçınkaya'yı komutanlar ve askerler güçlükle teskin etti.

Kocaeli Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve kısa dönem askerlik yapan Şehit Er Uygar Yalçınkaya ve beraberindeki diğer er Fatih Karaaslan ile kaza yerinde yardım etmek için arabasından inen Fevzi Seçkin'e, Sebahattin A. idaresindeki 64 LT 855 plakalı fayans yüklü tır çarpmış, Yalçınkaya ve Seçkin olay yerinde, Karaaslan ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber