İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin fiili Başkanı İdris Güllüce'den yanıt geldi?

Haber Giriş : 03 Kasım 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güllüce, İstanbul Belediyesi tarafından Erzurum'a yapılmakta olan otelle ilgili teklifin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını, bu kararda bir payı olmadığını söylüyor. Bu otelin belediyeye ait bir sosyal tesis değil, ticari bir işletme olacağını vurguluyor. (Zaten ben de hiç bir zaman sosyal tesis olacak dememiştim) Güllüce bu tesisin yapımına yardımcı olmaktaki amaçlarının bölgenin kalkınmasına yardımcı olmak olduğunu vurguluyor.
İdris Bey, Tuzla'daki Kültür Merkezi'ne adının verilmesi ile ilgili olarak da bunun kendi başkanlığı döneminde olmadığını, kendisi görevden ayrıldıktan 8 ay sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla tesise kendi adının verildiğini aktarıyor ve belediye başkanlığı döneminde her yere kendi adını vermediğini belirtiyor.
Buradan benim anladığım şu: Her şeyden önce Güllüce Büyükşehir'in "Asıl başkanı" olduğu yolundaki iddiaları yalanlamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, az gelişmiş yörelere yatırım yapma konusunda hevesli. Bu otelin İdris Güllüce'nin kentine yapılması sadece basit bir raslantı. Tuzla'daki tesise İdris Güllüce adının verilmesi kararının da, İdris Güllüce'nin Başkan vekili olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinde alınmış olması da bir şans.
Bu kadar raslantı, hayırdır inşallah..

fatih altaylı/sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber