Kayaalp: Sigarayı yenmek için aile disiplini gerekiyor

Antalya Alanya Özel Ufuk Anadolu ve Fen Lisesi rehber öğretmeni Ali Kayaalp, sigara ve kötü alışkanlıklarla mücadelede öncelikle aile disiplinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği Payallar Etüd Merkezi'nin düzenlediği deneme sınavında dereceye giren öğrencilere Payallar Belediyesi'nde düzenlenen törenle çeşitli ödüller verildi. Sınavda birinci olan öğrencilere tablet bilgisayar, ikinci olana MP5 müzik çalar, üçüncü olana da MP4 müzik çalar hediye edildi. Ödülleri Payallar Belediye Başkanı Abdullah Öztürk ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri dağıttı.

Özel Ufuk Anadolu ve Fen Lisesi psikolojik danışmanı ve rehber öğretmeni Ali Kayaalp, ailelere yönelik, 'Çocuğun Başarı ve Mutluluğunda Huzurlu Aile, Zararlı Alışkanlıklar ve Çocuğun Başarısına Katkı' konulu bir seminer verdi.

Kötü alışkanlıkların başını sigaranın çektiğini belirten Kayaalp, kullanıcıların sigaraya başlama sebeplerini, yüzde 50 arkadaş çevresi, yüzde 31 merak, yüzde 11 problemler ve yüzde 8 de eğlenmek ve vakit öldürmek şeklinde sıraladığını kaydetti.

Sigaraya başlama yaşının 11-12'ye indiğini kaydeden Kayaalp, çocukların kötü alışkanlıklarına başlamaması için öncelikle aile disiplininin sağlanması gerektiğini savundu. Kayaalp, araştırmalara göre, üniversite öğrencilerinin yüzde 23'ü, lise öğrencilerinin yüzde 20'si, ilköğretim öğrencilerinin yüzde 11,7'sinin sigara kullandığını kaydetti.

Kayaalp, aile yapısındaki bozukluklar, geçimsizlikler, ailenin zararlılara yönelik tutumu, eğitimdeki yetersizlikler ve yanlışlıklar, moda, bozuk çevre, toplum, özenti, gençlerdeki macera, tehlike merakı, genetik yapının maddeye yatkınlığı, gençlerdeki manevi boşluk, inanç zaafı, bilgisizlik, tehlikeden habersizlik, konuyu hafife almak, kötü arkadaş baskısı insanların zararlı alışkanlıklarına başlama sebepleri arasında olduğuna dikkat çekti. Kayaalp, karşılıklı sevgi ve saygı içinde zor günlerde çocuğun yanında olmanın ve destekte bulunmanın önemine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber