İzmir Metrosu'nun iki istasyonu 'bir sabah ansızın' açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımı yılan hikayesine dönen Üçyol?Üçkuyular metro hattının iki istasyonunu, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun dediği gibi "ansızın" hizmete soktu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yolculu ön işletme seferleri süresince, iki istasyondan binişlerin ücretsiz olacağını açıklandı.

Başkan Kocaoğlu, sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyerek, metronun İzmirspor ve Hatay istasyonlarının 2012 yılının bitimine saatler kala açıldığını söyledi. Kendisine sürekli olarak metronun ne zaman biteceği sorusunun yöneltildiğini, cevap olarak da, "Bir sabah ansızın kalkar gideriz." dediğini hatırlatarak, ?İşte o sabah, bu sabah.? şeklinde konuştu. Uzunca bir süre İzmir'in gündemini meşgul eden ve en çok eleştirildikleri konulardan birinin Üçyol?Üçkuyular metro hattı olduğunun altını çizen Kocaoğlu, bugünden itibaren İzmirspor ve Hatay istasyonlarından yolcu taşımaya başlayacaklarını, böylece İzmirlilere yılbaşı hediyesi vermek istediklerini belirtti. Kocaoğlu, "Bütün testler yapıldı. Bugünden itibaren yolculu ön işletme yapacağız. O bölgede yaşayan insanlar sıkıntı çekti. Gönül almak için iki istasyondan binenlerden ücret almayacağız." dedi. Toplam 5,5 kilometrelik hattın ilk iki istasyonunu kapsayan bin 700 metrelik bölümünü açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Kocaoğlu, beş istasyondan ikisini başardıklarını, 2013'te diğer üçünü de hizmete sokacak bir açılış seramonisi planladıklarını anlattı. Kocaoğlu, ?İnönü Caddesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın ve esnafımızın da sıkıntı çektiği, caddenin trafiğe kapalı olduğu bir süreçten geçtik. Şu anda iki istasyonu hizmete açtık. Yolculu ön işletme yapıyoruz. Kentin en işlek caddelerinden bir tanesinin altında metro yapmanın zorluklarını bilerek bu yükün altına girdik. İlk ışığı hep birlikte gördük. 2013'ün belli bir sürecinde de Üçyol'dan bir sabah yine ansızın biner, Üçkuyular'a devam ederiz. Tüm İzmirli hemşehrilerime hayırlı olsun.? diye konuştu. İzmirspor ve Hatay istasyonlarında sinyalizasyon sebebiyle ilk etapta iki çekerden birinin kullanılacağı bilgisini veren Başkan Aziz Kocaoğlu, bu yüzden 4 dakikada bir olan seferlerin, tek hattı dönüşümlü kullanacakları için 8 dakikada bir olacağını, sinyalizasyondan sonra makasın da devreye gireceğini ifade etti.

'METRONUN BİTMESİNİ EN ÇOK BEN İSTİYORUM'

Hem Türkiye'de hem de dünyada bu tür çalışmaların aylarca yıllarca sürebileceğini söyleyen Kocaoğlu, eksiklik aramanın doğru olmayacağını savundu. Metronun bitmesini en çok kendisinin istediğini belirterek, ?Bana sorarsanız metronun tamamen bitmesi için süre hemen şimdi ama kazasız belasız bitmesi çok önemli. İzmir'e, İzmir'e gelen ziyaretçilere hayırlı olsun diyorum. Bütün hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyorum.? şeklinde konuştu.

İzmir Metrosu'nun günlük 200 bin civarında yolcu taşıdığını kaydeden Kocaoğlu, iki yeni istasyonun hizmete girmesiyle bu sayının 220-230 bin aralığına çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi. Belediyede açılış müjdesini veren Kocaoğlu, daha sonra Konak İstasyonu'ndan metroya bindi. Üçyol'dan sonra İzmirspor ve Hatay istasyonlarına düzenlenen ilk yolculu seferi, İzmirliler ve basın mensuplarıyla birlikte yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber