Hatay Emniyeti Müdürlüğü'nün yılbaşı tedbirleri

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'nün yılbaşı etkinlikleri kapsamında, vatandaşların yoğun olarak bulunacakları alanlarda, ulaşım ve kutlamaların güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların güvenli bir trafik ortamı içerisinde, huzurlu bir Yılbaşı tatili geçirmelerinin sağlamak için mevcut trafik tedbirlerine ek olarak yeni tedbirler aldındığı belirtildi.

Açıklamada, kazaların meydana gelme riskinin fazla olduğu yollarda, seyir halinde ve ihbarlı trafik kontrollerinin arttırılacağı, özellikle Yılbaşı gecesi saat 00.00'dan sonra alkol denetimlerine ağırlık verileceği kaydedildi.

Yılbaşı akşamı saat 00.00'dan itibaren ceza miktarlarının yeni artışlara göre uygulanacağı ifade edilen açıklamada, kırmızı ışık kuralına uymayan ve hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşan sürücülere 166 TL, yüzde 30'dan fazla aşan sürücülere ise 343 TL, alkollü araç kullandığı tespit edilenlere de 700 TL'den başlayan idari trafik para cezaları yazılacağı bildirildi.

Alınan trafik tedbirlerinin yanı sıra meydana gelebilecek hırsızlık, yankesicilik gibi olaylarla, ilgili kişilere karşı işlenecek suçların önlenmesi amacıyla başta güven timleri olmak üzere, alışveriş ve eğlence mekanlarında yaya ve motorize devriyelerin görevlendirildiği ifade edildi.

İl Emniyet Komisyonu tarafından alınan karar gereğince, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, patlayıcı ve yanıcı mantar tabancası, füze, topaç, ufo, kız kovalayan, patlayan kibrit, patlar, çatlayan top, çat-pat gibi, malzemeleri satan iş yerinde denetimlerin yapılacağına yer verildi.

Alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların da bu konuda duyarlılık göstermesi istenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber