Aç gözlü hırsız yakalanınca yalvardı

Bursa'da bir giyim mağazasına giren hırsız, mont ve kazak çaldıktan 10 dakika sonra tekrar mağazaya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği olayda hırsız pantolonun ve montunun içine giysileri gizlemeye çalıştı. Mağaza çalışanının fark etmesiyle yakalanan hırsız, yalvararak serbest bırakılmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre olay, 26 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Zekai Gümüşdiş Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği meçhul hırsız Salih Aslan'a (48) ait mağazaya ilk önce aracıyla geldi. Aracını mağazanın yanına park ettikten sonra bir süre bekleyen hırsız, kıyafetini değiştirdikten sonra mağazaya girdi. Mağaza çalışanları tarafından ?Hoşgeldiniz yardımcı olabilir miyim' sorusuyla karşılanan hırsız, ailesini beklediğini ve kıyafetlere göz gezdirmek istediğini söyledi. Bunun üzerine dakikalarca mağazada dolaşan hırsız, güvenlik kameralarına aldırış etmeden montunun ve pantolonunun içine kazak ile deri montları gizledi.

?İKİNCİ KEZ GELDİ, KAÇAMADI?

Kimseye fark ettirmeden mağazadan ayrılan hırsız, eşyaları aracına koyduktan sonra tekrar mağazaya geldi. Tekrar reyonları gezen hırsızın beline sıkıştırdığı montlar sebebiyle vücudu kabardı. Hırsızın şüpheli hareketlerini fark eden iş yeri çalışanı Furkan Aslan (27), mağazadan ayrılan hırsızı takip etti. Hırsızın kaçtığını gören Aslan, peşinden koşarak şahsı yakaladı. Arkadaşlarının yardımıyla iş yerine getirilen hırsız, mağaza çalışanlarına yalvararak kendisini bırakmalarını istedi. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan olayda, mağaza çalışanları hırsızı hiç bırakmadı. Bir anlık dalgınlıktan faydalanan hırsız, mağazanın deposundan dışarı çıkan arka kapıyı fark etti. Buradan kaçan hırsız izini kaybettirdi.

HOŞ GELDİNİZ DİYE KARŞILANDI, HIRSIZ ÇIKTI

Mağaza çalışanları polisi arayarak olayı ihbar etti. Emniyet güçleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, acemi hırsızın mağazadaki her anı güvenlik kameralarına yansıdı. Olayın ardından kameraları inceleyen Furkan Aslan, olayı şu şekilde anlattı:

?Hırsız kendi arabasıyla mağazanın yanına arabasıyla geldi. Mağazaya geldikten sonra ben karşıladım. ?Hoşgeldiniz. Nasıl yardımcı olabilirim' dedim. Ailesinin geleceğini ve beraber kıyafet bakacaklarını söyledi. Ben de bu yüzden diğer müşterilerle ilgilendim. Birkaç şüpheli hareketlerini gördüm. Bir ara 3 tane kazağı eline aldığını fark ettim. Onu izledim. Arkasından dışarıya çıkarken, montunun kabarık olduğunu gördüm. Arkasından ?dur' diye bağırdım. Kaçmaya başladı, ama yakaladım. İşyerine getirdim. Hırsızı polise teslim etmek için mağazanın deposuna indirdim. Bir anlık dalgınlığımızdan faydalanan hırsız arka kapıdan kaçarak kayıplara karıştı.?

Mağaza sahibi Salih Aslan ise konunun takipçisi olacağını belirterek, hırsızın bulunmasını istedi. Aslan, hırsızın mağazadan 3 bin TL'ye yakın deri ve kazak çaldığını söyledi.

(YS-MŞ-Y)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber