Kayak ve kar tutkunları yılbaşı tatili için Uludağ'a akın etti

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yılbaşı tatili nedeniyle büyük yoğunluk yaşanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Beyaz cennet' olarak da anılan Uludağ, yeni yıla karlar altında girmek isteyen yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğradı.

Uludağ'a, dünden itibaren gelmeye başlayan tatilciler, günü, güzel havada pistlerde kayak yaparak geçirdi. Yılbaşı tatili ile yüzü gülen işletmeciler ise tatilcilere güzel bir ortam sunmanın telaşı ile hummalı bir çalışma içine girdi. Yılbaşına yönelik eğlence programları düzenleyen otel işletmecileri, çeşitli sanatçılarla anlaşarak müşterilerine güzel bir yılbaşı tatili sunmak için çaba harcıyor.

Uludağ'daki oteller yüzde 90 oranında doluluk yaşarken, yarından itibaren ise otellerin tamamen dolması bekleniyor. Uludağ'da şu anda bulunan yaklaşık bir metre civarında kar tatilcilere iyi bir yılbaşı geçirme imkanı sunarken, işletmelerde çeşitli etkinliklerle misafirlerini ağırlamaya çalışıyor. Güneşli bir havada kayak yapma imkanı bulan tatilciler, büyük memnunluk içinde. Sadece Uludağ'da çıkışta yer yer etkili olan sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, hava durumu yeni yıl öncesi özellikle işletmelere umut veriyor.

Özellikle hafta sonu olması nedeniyle Uludağ'da da günübirlik tatil yapmak isteyen Bursalıların, yoğun olarak Uludağ'a araçları ile çıkması uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Özellikle oteller bölgesinde yoğun araç trafiğinden dolayı park sorunu yaşanırken, jandarma ekipleri ise kontrollerini sıklaştırdı.

Yılbaşı tatili için yurt içi tatilcilerin yanı sıra Rusya başta olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa, Irak gibi ülkelerden de tatilciler Uludağ'a akın etti. Uludağ'da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını anlatan tatilciler, ortamın çok güzel olduğunu belirtti. Uludağ'da çok güzel kar bulduklarını anlatan tatilciler, fırsat buldukça Uludağ'a geleceklerini söyledi.

?OTELLER DOLDU?

Ağaoğlu Otel Ön Büro Müdürü Murat Pınarcı, yılbaşı nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, ?Bu sene yılbaşını Ağaoğlu olarak iki otel ile karşılıyoruz ve yüzde 100 doluluk yaşıyoruz. İki ve üç kişilik kişi başı paket fiyat uyguladık. İki ve üç gecelik 450 ile 500 TL civarında. Bu sene fiyatlar aşağı yukarı aynı. Uludağ'da otellerin büyük bölümü dolu. Yılbaşı içinde çeşitli yılbaşı etkinlik ve eğlencelerimiz de mevcut." dedi.

Yılbaşı için gelen turistlerin yüzde 60'ının yerli olduğunu belirten Pınarcı, "Hava durumu çok güzel, misafirlerimiz güneşli havada kayak yapıyor. Misafirlerimiz genelde yerli pazar ağırlıkta olup, bunu Rus ve Azerbaycan pazarı takip ediyor." şeklinde konuştu. Kayakçı odasında çalışan Hasan Kaba ise Uludağ'da yılbaşı nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek, işlerin çok iyi olduğunu belirtti.

İstanbul'dan yılbaşı tatili için Uludağ'a gelen Leyla Şükür ise "Yılbaşı Uludağ'da çok iyi geçiyor. Çok büyük bir yoğunluk var. Her yıl gelmeye çalışıyoruz. Ayın birine kadar burada kalacağız. Hava ve kar durumu çok iyi." şekline konuştu.

Irak'tan gelen Leyla Fadın da ilk kez Uludağ'a geldiklerini belirterek, "Yazın da gelmiştik ama kışın daha güzel. Kar güzel, Uludağ güzel." diye ifade etti.

Büyükorhan'dan gelen Aydın Kurmuş ise "Uludağ, yılbaşı ve hafta sonu olması nedeniyle çok yoğun. İlk defa geldim. Uludağ çok güzel. Herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber