Öğrenciler empati için yemekhanede çalıştı

Yozgat Özel Ergin Koleji 7-B sınıfı öğrencileri, Toplum Hizmeti Sosyal Projesi kapsamında okul yemekhanesinde çalışan personelin çalışma şartlarını bir gün boyunca burada çalışarak gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler, bulaşıktan yemek servisine kadar birçok görevi üstlendi.

Özel Ergin Koleji 7-B sınıfı öğrencileri Sınıf Rehber Öğretmeni Harun Çavuşoğlu'nun gözetiminde gönüllü olarak kolejin yemekhanesinde yemek servisi, servis tepsilerinin toplanması, yer ve masa temizliği, bulaşıkların yıkanması, kurulanması ve yerleştirilmesini yaptı. Öğrencilerden Mehmet Emre Nazlıoğlu, yemekhane personelinin yaptığı işin zorluğunu görmek, diğer insanlara hizmet etmenin getirdiği hazzı tatmak ve en önemlisi sorumluluk almanın hayata kattıklarını hissedebilmek için yemekhanede görev yaptıklarını söyledi.

Öğretmen Muharrem Yıldırım da öğrencilerin sorumluluk alarak böyle bir aktivitenin içinde olduğunu görmenin kendilerini duygulandırdığını belirtti. Yıldırım, "Öğrencilerimiz, yemekhane hizmetlerinin nasıl yürüdüğünü, personelin nasıl çalıştığını ve yaptığı hizmetleri, çekilen zorlukları yaparak gördüler." diye konuştu.

Sınıf Rehber Öğretmeni Harun Çavuşoğlu ise öğrencilerin, bir yemek yerken nelerin yapıldığını personelin nasıl çalıştığını, nasıl hizmet ettiklerini ve yemek yendikten sonra nelerin yapıldığını uygulamalı olarak gördüklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Öğrencilerimiz bu etkinlikte personelin yerine kendilerini koyarak empati yapıp öğrendiler. Bu etkinliğin içinde olan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber