Seyid Onbaşı ve Niğdeli Ali'ye saygısızlık ediliyor

Yazarlar Sanatçılar Birliği Başkanı Hayrullah Eraslan, Seyit Onbaşı'nın sırtladığı 276 kiloluk mermi ile Ocean zırhlısını batırmasının gerçek olmadığına ilişkin iddialara tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eraslan, "Çanakkale Savaşı'nın sembol isimleri kahramanlarımızı tartışmak şanlı tarihimize karşı yapılan bir ayıptır. Ben bizzat Seyid Onbaşı ile birlikte 276 kilogram top mermisini kaldıran Niğdeli Ali'nin oğlu Tahsin Öztürk ile vefatından önce ayrıntılı olarak konuştum. Babasından defalarca duyduklarını bana anlattı. İngilizlere ait Ocean isimli zırhlı gemiyi nasıl batırdıklarını ayrıntılı olarak dinledim. Yaptığım bu söyleşiyi de Niğde Belediyesi'nin çıkardığı ? Dört Mevsim Niğde Dergisi'nde yayınladım." dedi.

Eraslan, şöyle devam etti: ?Son günlerde Çanakkale Savaşı'nın sembol isimlerinden Seyid Onbaşı ve Niğdeli Ali ile ilgili kamuoyunu yanlış ifadelerle etkilemeye yönelik tarihi hadiseyi inkar kampanyası olduğuna şahit oluyoruz. Oysa ki tarihi olaylar bilgi ve belge ile sabittir. Sadece gündeme gelmek için tarihi gerçekleri inkar etmek vebal taşımaktan başka bir şey değildir. Kaldı ki sadece bizim tarihi kaynaklar değil Çanakkale Savaşı'nı bizzat yaşamış ve şahit olmuş Alman General Vositlo'nun ?Mecidiye Tabyası'nda iki asker gördüm, top mermisi ile Ocean zırhlı gemisini batırdılar' açıklamaları da Seyid Onbaşı ve Niğdeli Ali'nin kahramanlıklarını yani bizim tarihi bilgimizi destekliyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber