2012 İzmirli fırıncılar için eğitim yılı oldu

2012 yılında sekiz eğitim semineri düzenleyen İzmir Fırıncılar Odası, yeni yılda da seminerleri sürdürecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2012 yılında sekiz eğitim semineri düzenleyen İzmir Fırıncılar Odası, yeni yılda da seminerleri sürdürecek. Oda Başkanı Nejdet Durmuş, İzmirlilere sağlıklı ve kaliteli ekmek ürünleri sunmaya devam edeceklerini söyledi. Eğitim konusunda diğer illere örnek olduklarını ifade eden Durmuş, ?Diğer büyük illerdeki ekmek kargaşası, tüketici ile fırıncı esnafını karşı karşıya getiren olaylar İzmir'de hiç yaşanmamıştır. Bunun temel nedeni, üyelerimizin çıkarlarını korurken toplum sağlığını da ön planda tutan tavrımızdır.? dedi.

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri uyarınca 2012 yılında İzmir'deki fırınlarda çalışan personele sekiz hijyen eğitim semineri verildiğini aktaran Durmuş, şunları kaydetti: ?Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen kurslara İzmir'den başlanmıştı. Bu da konuya olan hassasiyetimizi göstermektedir. İzmirli fırıncılar, bu konuda da Türkiye'ye öncülük etmişlerdir.?

Kurslara, meslek kuruluşuna kayıtlı bütün fırınlardaki elemanların katılmasının eğitimde devamlılığı ve verimliliği arttırdığını dile getiren Durmuş, ?Şoför, hamurkâr ve tezgah sorumlusu gibi fırın personeline verilen kurslara, çevre ilçelerdeki fırınlarda çalışan elemanlar da katıldı. Kursların diğer illerden önce İzmir'de başlaması, tüketicilere saygımızın ve toplum sağlığına duyarlılığımızın bir göstergesi olmuştur.? diye konuştu. Nejdet Durmuş, mesleki bilgilendirme ve hijyen eğitimi kurslarının 2013 yılında da hızlanarak süreceği bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber