TOKİ evleri sahiplerinden insan hakları kuruluna şikayet

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2005 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na (TOKİ) mailden gönderilen bir şikayette ilginç ifadeler kullanıldı. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 850 konutun sahipleri adına gönderilen mailde, yaşanan sıkıntılar dile getirildikten sonra, "Eğer orada biri varsa, lütfen yapılanlar hakkında bu maile bilgi versin" denildi.
Malatya'nın Beydağı mevkiinde bulunan Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 850 konutta yaşanan sıkıntılar, Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na S.T. adlı bir vatandaş tarafından "İnsan Hakları İhlaline İlişkin Müracaat" iddiasıyla şikayet edildi.

"TOKİ evlerinde 850 konut sahibi mağdur. İlla ulusal basına çıkmak mı gerek?" sorusuyla başlayan şikayet dilekçesinde, "Neden belediyenin Su İşleri, kesintiyi hala halledemedi? 850 konutun suyu elektrik kesildiğinde atan ve tekrar birinin düğmeye basmasını bekleyen termikle sağlanabilir mi? Kaldı ki o düğme en erken 5 saatte basılıyor. En önemli sorun, neden hala Telekom telefon bağlantılarını yapmıyor? Bir yangın olsa itfaiyeyi nasıl arayacak bu insanlar? Nasıl ambulans çağrılacak bir ölümcül vaka olduğunda? Muhatap bulamıyoruz. Kış gelip çatmış, hala evini alamayanlar var. Bir blokta 5 kişi kalorifer yakamayınca ne yapacak bu insanlar?" ifadelerine yer verildi.

İl İnsan Hakları Kurulu'na gönderilen şikayettin son bölümünde işe şu ifadeler yer aldı: "Keşke hiç olmasaydı; ama yine de çocuk yurdunda olanların ardından girişimler güzeldi. Teşekkür ediyoruz. Eğer olay sonuçlanır ve sorumlular cezasız kalmazsa? Ama neden kirasını ödeyemediğinden dolayı bu kışta sobasız ve onlarca sorunu olan bir eve taşınmak zorunda kalan mağdurlar için bir gelişme yok? Bu mesajımın Belediye Su İşleri, Telekom, belediye, TEDAŞ, TOKİ ve müteahhit firmaya ilgililer tarafından iletilmesini ve bir an önce gereğinin yapılmasını istiyorum. Eğer orada biri varsa lütfen yapılanlar hakkında bu maile bilgi versin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber