Besni'de okul servislerine yönelik seminer verildi

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Besni İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından okul servisi şoförlerine yönelik seminer düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Besni Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen seminerde, şoförlere taşımalı okul servisi mevzuatı anlatıldı. Seminere; Besni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Oran, Besni Trafik Tescil Büro Amiri Fahri Ünal, Jandarma Başçavuş Osman Yıldırım, okul idarecileri ve okul servis şoförleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Oran, "Bilindiği üzere köylerimizden taşımalı eğitim yapıyoruz. Bunlar için yüzlerce araç ve şoför görevlendirdik. Mutlaka eksiklikleriniz ve eksikliklerimiz vardır. Bu eksiklikleri gidermek ile ilgili jandarma komutanı Başçavuş Osman Yıldırım hazırladığı slayt sunumu ile bilgilendirme yapacak. Bu yaptığımız çalışmanın tamamı öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde yasa ve yönetmelikler çerçevesinde taşıma yapmakla ilgilidir" dedi.

Konuşmanın ardından Jandarma Başçavuş Osman Yıldırım slayt gösterimi eşliğinde, okul taşımacılığı mevzuatı hakkında bilgiler verdi. Özellikle servis araçlarının yapılması gereken kontrolleri, bakımları, sigortaları ve servis içinde bulunması gereken gereçler hakkında uyarılarda bulunan Yıldırım, kurallara uymanın kazaların önlenmesindeki en önemli unsur olduğunu vurguladı. Ticari araçlarda kış lastiği uygulamasının başladığını da hatırlatan Yıldırım, katılımcılara kış lastiğinin faydaları, kış koşullarında güvenli araç kullanımı, hız ve emniyet kemeri konusunda tanıtıcı film izletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber